Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία Lockdown στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

 Η κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τήρηση υγειονομικών μέτρων προφύλαξης της κοινωνίας από την πανδημία. Το φανερώνουν ακόμη  και τα στοιχεία που η κυβέρνηση ανακοίνωσε, όπου σύμφωνα με αυτά, το 86% των περιπτώσεων μετάδοσης γίνονται σε κλειστούς χώρους, ενώ το 4% σε ανοιχτούς χώρους. Η επίδραση των πολιτικών συγκεντρώσεων που έγιναν όλη αυτή την περίοδο δεν ανιχνεύεται καν! Είναι μία απόφαση που μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κρίνει ως αντισυνταγματική.

Είναι μία απόφαση καθαρά πολιτική που στοχεύει στο καθολικό πνίξιμο οποιασδήποτε φωνής που αντιτάσσεται σε αυτήν. Είναι μία απόφαση η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει  το πόσο επικίνδυνη είναι η κυβερνητική πολιτική για την υγεία και τις ζωές όλων μας. Είναι μία πολιτική που διαμορφώνει τους όρους για ένα ακόμα ζοφερότερο μέλλον εντός και μετά την λήξη της πανδημίας.

Η πραγματική απειλή που συνιστά για την κοινωνία η ύπαρξη του κορωνοϊού από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν αναχαιτίζει την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση της ΝΔ (υπηρέτη των συμφερόντων του κεφαλαίου), αλλά, αντίθετα, λειτουργεί ως ευκαιρία και ως πρόσχημα για την επίσπευση και την εντατικοποίηση της συρρίκνωσης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά, εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα που καταργούν στην ουσία το εργασιακό 8ωρο και τις πληρωμένες υπερωρίες. Εισάγει και ψηφίζει στη βουλή νομοσχέδια που αποψιλώνουν εντελώς τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Παγιώνει την ρατσιστική κυβερνητική ατζέντα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Νομοθετεί την κατάργηση του δικαιώματος στις διαδηλώσεις και επιχειρεί έμπρακτα την καταστολή τους. Δίνει τέλος σε κάθε προστασία της κατοικίας. Καθιστά το περιβάλλον βορά στις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα, ενδυναμώνει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές συμμαχίες με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση μιας ακόμα πιο εκρηκτικής και επικίνδυνης κατάστασης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, που συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με ευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στα εκβιαστικά διλλήματα που μας θέτουν «lockdown ή ατομική ευθύνη» εμείς θα τους απαντήσουμε πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Η μόνη ατομική ευθύνη που αναγνωρίζουμε για την πανδημία είναι η ευθύνη όσων με την πολιτική τους έφεραν το σύστημα υγείας και τις ζωές μας σε αυτή την κατάσταση.

Το Πολυτεχνείο θα τους στοιχειώνει, γιατί τα αιτήματά του είναι επίκαιρα και συναντιούνται με τους αγώνες του σήμερα, γιατί ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών και όλων  των εργαζομένων. Γιατί το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, είναι τρία πολύτιμα αγαθά που το σάπιο σύστημά τους αδυνατεί να τα εξασφαλίσει για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Αλλά φέτος η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και για την υγεία, όπου εν μέσω πανδημίας και μετά από 6 μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα μοιράσει εκατομμύρια σε ΜΜΕ και σε εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Ως Εργατική Λέσχη Κοζάνης καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όλων μας. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο λαός και θέλει και ξέρει να προστατεύει και να αυτό-προστατεύεται. Στην συγκέντρωση θα κατέβουμε όλοι-ες με μάσκες και με αυστηρή τήρηση αποστάσεων. Διότι ο λαός μόνο σώζει το λαό, με τον αγώνα του!

 

Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τρίτη 17.11. στις 5:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael