Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Εκείνο το βράδυ, στη μάχη του Υψώματος 731, η Παναγία ήταν από πάνω μας»


 Γράφει ο Σωτήρης Σκουλούδης

Ο παππούς μου πολέμησε, ως ανθυπολοχαγός τότε, στην περίφημη μάχη του Υψώματος 731 και στην ηρωική απόκρουση της ιταλικής επίθεσης. Από τις διηγήσεις του, όταν ήμουν σε ηλικία ικανός να καταλάβω, να αμφισβητήσω και να κάνω ερωτήσεις, ξεχωρίζω (και) το εξής:

“Εκείνο το βράδυ, η Παναγία ήταν από πάνω μας. Έπεφταν οι βόμβες από τα αεροπλάνα δίπλα μας, και δεν έσκαγαν καν. Ή έχαναν τον στόχο τους και έπεφταν πιο πέρα. Κοιτάγαμε τον ουρανό και βλέπαμε την Παναγία”.

“Τι εννοείς παππού, τι ήταν αυτό που βλέπατε στον ουρανό; Μήπως μέσα στον χαμό της μάχης μπερδευόσασταν με τα αεροπλάνα”;

“Όχι, ήταν η Παναγία, όλοι τη βλέπαμε. Και άνοιγε τα χέρια της έτσι και μας προστάτευε” (ανοίγει διάπλατα τα χέρια του).

Χρόνια αργότερα, έτυχε να διαβάσω ακριβώς την ίδια μαρτυρία, από άλλον εγγονό στρατιώτη που πολέμησε στη μάχη. Και αργότερα, να ακούσω μαρτυρίες από ανθρώπους που ήταν εκεί και περιέγραφαν ακριβώς το ίδιο.
Δεν θα εξετάσω ούτε τα φαινόμενα ομαδικής παράκρουσης, τα οποία εξηγεί η ψυχολογία, ειδικά σε περιπτώσεις όπως την ώρα που ο κόσμος καίγεται γύρω σου, οι σφαίρες σφυρίζουν δίπλα από το κεφάλι σου και από τη μία στιγμή στην άλλη βλέπεις τον συμπολεμιστή σου ξεκοιλιασμένο, κι εσύ πέφτεις πρηνηδόν για να γλιτώσεις μερικά δευτερόλεπτα ζωής ακόμα. Ούτε θα μπω σε θέματα Πίστεως και μαρτυριών για “θείες παρεμβάσεις”.

Θα επισημάνω μόνο ότι η Παναγία αποτελεί Σύμβολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η εμφάνισή της στη Βουλή, στην προβολή για την Ιστορία τους, φυσικά και δεν θα έπρεπε να λείπει.

Είναι το σύμβολο στο όνομα του οποίου πολεμούσαν οι παππούδες μας, και ένιωθαν ότι τους προστατεύει. Το ίδιο σύμβολο που είχαν και οι δικοί τους προπαππούδες, όταν π.χ. το 626 μ.Χ. αλλά και το 860 μ.Χ. απέδωσαν τη σωτηρία της Κωνσταντινούπολης από άνιση πολιορκία, σε “θαυματουργή” παρέμβαση του ίδιου προσώπου.

Η μόνιμα αντιδραστική, σε κάθε τι ελληνικό, και φωνακλάδικη, μειοψηφία, ας αφήσει μια φορά κάτι ασχολίαστο – ειδικά αυτά που δεν καταλαβαίνει.

 

infognomonpolitics.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael