Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Lockdown Ελλάδα: 60% αύξηση σε ψυχοφάρμακα και ναρκωτικά


Αύξηση της τάξης του 60% τόσο σε ναρκωτικά όπως η κοκαίνη αλλά και στα ψυχοφάρμακα παρατηρεί ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, Νικόλαος Θωμαΐδης, σε σχέση με τα στοιχεία του 2019.

Ο καθηγητής, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο ΦΩΣ και στον Θέμη Συνάνογλου, μίλησε για την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυττάλεια, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό αλλά και στην αύξηση των ψυχοφαρμάκων, των αντικαταθλιπτικών και των ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει ”Η χρήση κοκαΐνης αυξάνεται σιγά σιγά στην Ελλάδα από το 2010 και μετά. Όταν λέω αυξάνεται, εννοώ σε σύγκριση με το παρελθόν που ήταν χαμηλή η χρήση. Όμως φέτος είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει παρατηρηθεί ποτέ στην Ελλάδα, είναι αύξηση γύρω στο 60% σε σχέση με το 2019! Πρέπει να σας πω ότι γενικώς στην Ελλάδα η κατανάλωση κοκαΐνης είναι χαμηλή σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικά τις βόρειες.”

Ενώ για τα ψυχοφάρμακα συμπληρώνει ”Μετά το 2014 και έως το 2019 υπήρχε κάποια ύφεση στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων της τάξεως του 30%. Όμως δεν επιστρέψαμε ποτέ στα προ οικονομικής κρίσης επίπεδα! Το 2020 παρατηρείται έντονη αύξηση πάλι σε κάποιες δραστικές ουσίες, αύξηση 60% σε σχέση με το 2019!Ο κόσμος σε συνθήκες καραντίνας και εγκλεισμού άρχισε να παρουσιάζει πάλι αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές, είτε λόγω μοναξιάς είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων είτε λόγω φόβου για τον κορονοϊό είτε όλα μαζί.”



Πηγή : athensfinest.com

 diaforetiko.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael