Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κρύα πόδια και χέρια; Τα συμπτώματα και τα προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν

krya-podia-cheria-ta-symptomata-ta-provlimata-ygeias-poy-apokalyptoyn

Ένας πολύ κοινός λόγος που κάποιοι άνθρωποι έχουν κρύα πόδια είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι δεν φτάνει αρκετό αίμα στα πόδια σας για να τα ζεστάνει.

Καθιστική ζωή

Αυτό μπορεί να προκληθεί από την καθιστική ζωή (π.χ. δουλειά γραφείου). Μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί αν βάλετε στο πρόγραμμα να περπατάτε λίγο παραπάνω καθημερινά. Η κακή κυκλοφορία μπορεί επίσης να είναι αιτία θρομβώσεων του αίματος. Αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα υγείας. Εάν νομίζετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Θυρεοειδής

Μια άλλη συνηθισμένη αιτία για τα κρύα πόδια είναι η υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει κρύα πόδια και κρύα χέρια, κόπωση, απώλεια μαλλιών και αύξηση του σωματικού βάρους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Εάν έχετε ένα πρόβλημα στον θυρεοειδή και ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή γι’ αυτό, αλλά εξακολουθείτε να έχετε κρύα χέρια και πόδια, μπορεί να έχετε το σύνδρομο Raynaud. Το σύνδρομο Raynaud χαρακτηρίζεται από απώλεια της ροής του αίματος στα χέρια και τα πόδια που προκαλείται από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία.

Περιφερική νευροπάθεια

Μερικοί άνθρωποι με κρύα πόδια μπορεί να έχουν περιφερική νευροπάθεια. Όταν συμβαίνει αυτό, το άτομο έχει αίσθημα κρύου στα χέρια και τα πόδια χωρίς, ωστόσο, να είναι στην πραγματικότητα κρύα στην αφή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ή αίσθηση καψίματος στα άκρα. Η περιφερική νευροπάθεια είναι συνήθως σημάδι κάποιας άλλης υποκείμενης νευρικής βλάβης, που προκαλείται από ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η έκθεση σε τοξίνες, οι μολύνσεις, ή οι ανεπάρκειες βιταμινών. Αν υποψιάζεστε ότι αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα, ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως, διότι η αναμονή μπορεί να επιδεινώσει τη νευρική βλάβη.

 

europost.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael