Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτο Π.Σ φιέστα για το υδρογόνο


Για το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την παραγωγή «πράσινου υδρογόνου»

Το Ευρωπαϊκό Green Deal , δηλαδή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ανέλαβε να προ-ωθήσει με έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Η φιέστα του Περιφερειάρχη με την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ενημέρωση σχετικά με τους σχεδιασμούς πειραματικής παραγωγής πράσινου υδρογόνου (H2), αποδεικνύει την στήριξη της περιφερειακής αρχής στον ενεργειακό σχεδιασμό που γνώμονα έχει το επιχει-ρηματικό κέρδος αφού η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί ένα «νέο ενεργειακό πόλο» δίπλα στις ΑΠΕ, για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Το σχέδιο παραγωγής πράσινου υδρογόνου είναι στην ίδια κατεύθυνση εγγυημένης κερ-δοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα πληρώσει ο λαός. Ειδικά για την συγκεκρι-μένη τεχνολογία υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες με βασικό ζήτημα το αυξημένο κόστος το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό. Σύμφωνα με στοιχεία είναι πολλαπλάσιο από την παραγωγή από αιολικά και φωτοβολταικά. Το επιπλέον αυτο κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμα φορά ο λαός.

Επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η «δίκαιη» μετάβαση δεν αφορά τον λαό αλλά τα διάφορα λόμπυ που στήνονται στην Ε.Ε για να προωθήσει το καθένα τα δικά του επιχειρηματικά σχέδια. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε και το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καμία φιέστα για καμία μορφή ενέργειας δεν μπορεί να κρύψει τις καταστροφικές συνέ-πειες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που στη συγκεκριμένη φάση υλο-ποιείται με την απολιγνιτοποίηση , για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Ο λαός της περιοχής μας έχει πλέον πείρα από σχέδια που δήθεν θα τον έβγαζαν από τη φτώχεια και την ανέχεια. Οπως τα αρωματικά φυτά που προωθούσε ο περιφερειάρχης παλιότε-ρα σαν σωτηρία από την πολιτική της ΚΑΠ στους αγρότες και τώρα στοιβάζονται στις αποθήκες απούλητα, έτσι και το υδρογόνο δεν πρόκειται να αναιρέσει τις τραγικές συνέπειες από την απο-λιγνιτοποίηση.

Κερδισμένοι για μια ακόμα φορά θα βγουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι που μπουκώνονται ποι-κιλοτρόπως με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές , φοροελαφρύνσεις, με την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα και χαμένοι οι εργαζόμενοι και ο λαός με ανεργία, μι-σθούς πείνας, με ωράρια λάστιχο, με εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απέχουμε απο ανάλογες φιέστες που στόχο έχουν να χρυσώσουν το χάπι της απελευθέρωσης - απολιγνιτοποίησης. Συνεχίζουμε τον αγώνα της ε-νημέρωσης, της κινητοποίησης του λαού ενάντια στα σχέδια που θα του κάνουν μαύρη τη ζωή. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για ενεργειακό σχεδια-σμό που θα υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομί-λων, αξιοποιώντας όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας.

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια