Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δε φαντάζεσαι ποιο λαχανικό είναι αποδεδειγμένα «θαυματουργό»

de-fantazesai-poio-laxaniko-einai-apodedeigmena-thaymatoyrgo

Το έχεις δοκιμάσει;

Πολλοί αγαπούν το μπρόκολο. Τι θα έλεγες όμως να δοκίμαζες ένα τελείως διαφορετικό μπρόκολο, το οποίο περιέχει περισσότερο σίδηρο από το κρέας, είναι υψηλό σε λουτεΐνη (ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει την όραση), περιέχει 10 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι και περισσότερο ασβέστιο από το γάλα; Ε! Αυτό το μπρόκολο ονομάζεται Kale και φαίνεται πως κάνει θαύματα στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με την Healthline, ένα φλιτζάνι Kale περιέχει σχεδόν 700% της ημερήσιας ζήτησης βιταμίνης Κ ενός μέσου ατόμου, 206% της απαραίτητης βιταμίνης Α και 134% της ανάγκης που έχει ο οργανισμός μας για βιταμίνη C. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα β-καροτένης σε συνδυασμό με το sulforaphane, ένα φυτοθρεπτικό συστατικό, βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβερών παρενεργειών του οξειδωτικού στρες και την προστασία του σώματος από τον καρκίνο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν μαγειρευτεί, τα θρεπτικά συστατικά του kale μπορεί να μειωθούν ελαφρώς.

Εάν ψάχνεις λοιπόν για την απόλυτη θρεπτική ουσία, αυτό το λαχανικό μπορεί να είναι το ιδανικό για εσένα. Το kale προέρχεται από τους υπανάπτυκτους σπόρους διαφόρων πράσινων φυτών όπως το μπρόκολο, το λάχανο και άλλα λαχανικά.

Σπανάκι και ρόκα έναντι καλέ: ποιο είναι καλύτερο;

Η αλήθεια είναι πως το σπανάκι είναι πολύ πιο εύκολο να μαγειρευτεί και -ακόμα κι αν δεν αρέσει η γεύση του- να ενσωματωθεί σε φαγητά και πίτες και να χαρίσει υπέροχες γευστικές επιλογές. Το σπανάκι -όπως γνωρίζουμε- προσφέρει πληθώρα ζωτικών θρεπτικών συστατικών. Με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ -που υπάρχει στα περισσότερα φυλλώδη χόρτα-, το σπανάκι βοηθά στην προστασία από τον καρκίνο του μαστού, καθώς η βιταμίνη Β που περιέχει βοηθά στην κυτταρική διαίρεση. Το φυλλικό οξύ παίζει επίσης βασικό ρόλο στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, το οποίο είναι σημαντικό για διάφορες διαδικασίες σε όλο μας το σώμα.

Αν αναζητάς να φτιάξεις μια σαλάτα, η ρόκα μπορεί να είναι ένα άλλο αγαπημένο λαχανικό της οικογένειας. Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, η ρόκα προσφέρει αυτό το ζωτικό μέταλλο στα άτομα που μπορεί να έχουν ανεπάρκεια, όπως τους vegans, vegetarian, και σε όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα. Αυτό το πράσινο πικάντικο χόρτο έρχεται γεμάτο καροτενοειδή και νιτρικά άλατα που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του αίματος και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Εάν χρειάζεσαι κάτι για να τονώσει τον οργανισμό σου και να πάρεις βιταμίνες, το καλέ μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Αν ψάχνεις όμως για περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνη Β, η ρόκα ή το σπανάκι μπορεί να αποτελέσουν τον καλύτερο συνδυασμό.

 

newsbomb.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael