Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Αναβλήθηκε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου για πρώτη φορά στα χρονικά!


 Οι «έγκλειστοι» Έλληνες τιμούν τον Άγιο Νεκτάριο!

Η Αίγινα κινείται πλέον σε ρυθμούς καραντίνας όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα μετά το γενικευμένο lockdown που επιβλήθηκε από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια αποκαρδιωτική εικόνα αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο και υπό κανονικές συνθήκες θα συνέβαινε το “πάτα με να σε πατώ” στο νησί.

Ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε στους “έγκλειστους” πιστούς να δώσουν το παρών, ωστόσο, τόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως επίσης και το aeginaportal.gr μετέδωσαν τις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου τις οποίες μπορείτε να ακούσετε παρακάτω

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Aegina Portal, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ τελέσθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, πανηγυρικός εσπερινός και ιερά αγρυπνία. Στο ηχητικό αρχείο μπορείτε να ακούσετε τις ακολουθίες όπως μεταδόθηκαν:

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ για τον Άγιο Νεκτάριο. Φανερά συγκινημένος και ο ίδιος μίλησε με τον εμπνευσμένο λόγο του στις καρδιές των πιστών που παρακολούθησαν την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας από το ραδιόφωνο του Aegina Portal. (Κλικ εδω)

Η δεύτερη μέρα των λατρευτικών τελετών στον Μεγάλο Ναό του Αγίου Νεκταρίου ολοκληρώθηκε με Δέηση  προς τον Άγιο Νεκτάριο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται στην πανδημία.

 

vimaorthodoxias.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael