Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το γελοίο του πράγματος

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Και στην περίπτωση του κλεισίματος του εργοστασίου της εταιρίας PITSOS στην Ελλάδα, βλέπουμε τα γνωστά πολιτικά τερτίπια. Ο ένας να ρίχνει το μπαλάκι της ανικανότητας και της αποτυχίας στον άλλο. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν ήθος, γνώσεις και ικανότητες. Αυτό όμως δεν τους πειράζει. Φτάνει με πυροτεχνήματα να εξαπατούν τον ελληνικό λαό και να παραμένουν στην εξουσία.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι φέρονται στους ισχυρούς σαν τα πιστά σκυλάκια. Κουνάνε την ουρά, χοροπηδάνε, γαβγίζουν, κάθονται και σηκώνονται για να τους ευχαριστήσουν.

Η PITSOS φεύγει από την Ελλάδα και πάει στην Τουρκία γιατί το απαίτησε ο Ερντογάν. Έτσι λειτουργούν οι ανεξάρτητες χώρες. Θα παραγγείλω από σένα αλλά απαιτώ και εγώ ανταλλάγματα. Αν είσαι όμως υποκατάστημα είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα η ZIEMENS “καθάριζε” με μικροδωράκια. Καμιά τοστιέρα, κάποιο φαξ, κανένα τηλέφωνο. Με ιθαγενείς είχαν και έχουν να κάνουν. Χαζοί δεν ήταν. Καθρεφτάκια και χτενούλες και τελειώσαμε!

Είχα ρωτήσει πριν κάποια χρόνια ένα γνωστό μου πιλότο εάν οι Έλληνες είναι καλύτεροι πιλότοι από τους αμερικάνους. Μου απάντησε: Αυτό δεν έχει σημασία. “Εμείς έχουμε πυραύλους αέρος αέρος που χτυπάνε το εχθρικό αεροπλάνο στα 8 χιλιόμετρα και οι Αμερικανοί έχουν πυραύλους με ακτίνας δράσης τα 250 χιλόμετρα”.

Αυτούς τους πυραύλους καθώς και τους πυραύλους αέρους εδάφους μακρού πλήγματος τους δίνουν μόνο στο Ισραήλ.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια τους έχουμε δώσει τόσα λεφτά για τα F16. Άσε που έχουμε κάνει την Ελλάδα και αμερικανική βάση! Δεν μπορούσαμε και εμείς να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ να τους δώσουν και σε εμάς; Φυσικά και μπορούσαμε! Αλλά αφού οι άνθρωποι “καθαρίζουν” με κανένα φοντάνι, στην δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας, χαζοί είναι να δώσουν περισσότερα!

Μας πουλήσανε οι ξένοι λίγη “προστασία”, κάνανε τις πωλήσεις τους και τώρα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Ανάπτυξη στην Ελλάδα μην περιμένετε να υπάρξει. Επιστημονικά δεν προβλέπεται. Τα λεφτά που θα έρθουν από την Ε.Ε. θα πάνε σε γερμανικές εταιρίες και ένα μικρό ποσοστό σε κάποιους ντόπιους εργολάβους. Φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και τίποτα περισσότερο. Ένας server και ένα καζίνο δεν είναι ανάπτυξη.

Στον ιδιωτικό τομέα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ότι καλό έχει απομείνει θα πουληθεί στους ξένους. Από αυτούς που κυβερνούν στο συνολό τους, κανένα καλό δεν έχει να περιμένει η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός.


Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael