Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης Δ.Κοζάνης για δια ζώσης συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου με θέμα την τηλεθέρμανση


Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης με μοναδικό θέμα συζήτη-σης την τηλεθέρμανση της πόλης.

Μια από τις πολλές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης είναι και τα προβλήματα που προκύπτουν με την λειτουργία της τηλεθέρμανσης και βάζουν σε κίνδυνο την κάλυψη της βασικής εργατικής -λαϊκής ανάγκης της θέρμανσης.

Ήδη από πέρυσι η μη σταθερή είσοδος των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στο σύστημα επιβάρυνε τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ από τη χρήση πετρελαίου. Φέτος η χρονιά αναμένεται να είναι πιο δύσκολη αφού δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η παροχή θερμικής ενέργειας απο τον ΑΗΣ και η χρήση πετρελαίου θα εκτινάξει το κόστος που είτε θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές είτε θα βάλει σε κίνδυνο της λειτουργία της επιχείρησης με απρόβλεπτες συνέπειες για τη θέρμανση του λαού αλλα και για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ.

Παράλληλα η εκτίναξη της ανεργίας λόγω απολιγνιτοποίησης ,η νέα καπιταλιστική κρίση και η επίθεση στα εισοδήματα των εργαζομένων και του λαού θα επιδεινώσουν την ικανότητα των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών να πληρώνουν τους λογαριασμούς επιδεινώνοντας ακομα παραπάνω την κατάσταση.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις όπως οδηγούνται τα πράγματα, είτε θα εχουμε υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια για τους καταναλωτές, είτε θα πετσοκοπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ , είτε θα οδηγηθούμε στη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ , είτε όλα αυτά συνδυαστικά.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε την δημοτική αρχή άμεσα να προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης με την παρουσία εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για να συζητηθεί:

1)Πως θα εξασφαλιστεί η λειτουργία της τηλεθέρμανσης απρόσκοπτα χωρίς ούτε μια μέρα χωρίς θέρμανση για το λαο της πόλης.

2) Πω θα συνεχιστεί η λειτουργία της τηλεθέρμανσης χωρίς καμία αύξηση των τιμολογίων αλλά και τη μείωση σε τμήματα του λαού που χτυπήθηκαν απο τις συνέπειες της πανδημίας.

3)Δεν θα πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στολτίδης Νόντας

Δημαράκη Δώρα

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael