Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Χοιρινή τηγανιά με τραγανό πατατάκι

 
Πραγματικά πανεύκολη συνταγή για χοιρινή τηγανιά με κρέμα βαλσάμικο και τραγανό πατατάκι, που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! H συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά
800 γραμμ. ψαρονέφρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
120 ml μαύρη μπύρα
3 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι

Για το πατατάκι
5 πατάτες λευκές στο χρώμα
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Κόβετε σε φέτες το ψαρονέφρι και μετά σε μικρά μπαστουνάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και βούτυρο, το βούτυρο βοηθάει στο να πάρει ωραίο χρώμα. Αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το ψαρονέφρι.

Κόβετε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές στη μέση οριζόντια, καθαρίζετε τα σπόρια και μετά σε μπαστουνάκια όπως το ψαρονέφρι. Όταν σοταριστεί και θωρακιστεί (αν δεν έχετε μεγάλο τηγάνι να το βάλετε σε 2 δόσεις) προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρετε καλά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά σας. Προσθέτετε την μαύρη μπύρα και αφήνετε για 2 λεπτά.

Βάζετε την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και, αν χρειαστεί, προσθέτετε αλατοπίπερο και βαλσάμικο αν το θέλετε να έχει πιο έντονη γεύση. Προσθέτετε φρέσκο θυμάρι.

Για το πατατάκι: Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες. Κόβετε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια, αφού πρώτα τις έχετε κόψει σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε στικάκια.

Τις στεγνώνετε λίγο με χαρτί. Βάζετε καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήνετε να ζεσταθεί μέχρι τους 180 – 190 βαθμούς. Τηγανίζετε σε δόσεις, όχι πολύ πατατάκι μέσα γιατί δεν θα πετύχετε να γίνει τραγανό.

 

eleftherostypos.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael