Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΣΕΕΕΝ: Συλλαλητήρια σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 7:00μμ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας. Αυτό το ξέσπασμα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή είναι η πραγματική ετυμηγορία για να μπει ο φασισμός και οι νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ναι, μπορούμε να πιστέψουμε στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα, στο δίκαιο των αιτημάτων μας.

Αυτή η μεγάλη αλήθεια φανερώνεται κάθε φορά που ο λαός μας αποφασίζει να βγει στο προσκήνιο.Τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές, μαζί με τη μάνα και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του ΣαχσατΛουκμαν, των Αιγυπτίων εργατών στα ψαράδικα, τους αγωνιστές νομικούς, δώσαμε σκληρό αγώνα απέναντι σε αυτούς που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού.

Ήταν και είναι σκληρή η μάχη στους χώρους δουλειάς για την απομόνωση των φασιστών ναζιστών, για να μην βρίσκουν χώρο να ρίχνουν το δηλητήριο τους ανάμεσα στους εργάτες, στους φτωχούς ανθρώπους.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται.Η επικύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας από το δικαστήριο δεν μπορεί να οδηγήσει στη λήθη και τον εφησυχασμό.Να μην ξεχάσουμε ότι οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Ο φασισμός τσακίζεται από την πάλη του λαού.Οι παράγοντες που τους άφηναν ανενόχλητους τα προηγούμενα χρόνια για να τρομοκρατούν είναι εδώ και ετοιμάζουν να εξαπολύσουν ξανά την επίθεσή τους απέναντι σε όποια δικαιώματα είχαν απομείνει μετά από τρία μνημόνια και 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης.

Είναι οι μεγιστάνες του πλούτου, εφοπλιστές και εργολάβοι, βιομήχανοι και τραπεζίτες.

Η άγρια αντεργατική πολιτική που δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, που δολοφονεί εν ώρα εργασίας, που βγάζει λαϊκά σπίτια στο σφυρί είναι εδώ.

Η κρατική καταστολή δυναμώνει με νέα μέσα, χημικά, αύρες νερού και νέους νόμους που επιχειρούν να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στην συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.Οι αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο για να φορτώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης ξανά στο λαό.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε την σημερινή μας στάση.Δεν οδηγεί πουθενά η σιωπηρή απεμπόληση των δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, στο εισόδημα, στους όρους της δουλειάς.

Είναι αδιέξοδη η διαρκής μείωση των απαιτήσεων από τη ζωή μας. Η δίψα για κέρδη που έχουν οι πλουτοκράτες είναι ακόρεστη. Οι θυσίες για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων δεν πιάνουν ποτέ τόπο. Τόπο πιάνουν μόνο οι μαζικοί, οργανωμένοι, αποφασισμένοι για τη νίκη αγώνες!

Στις 7 Οκτώβρη, την ώρα που ο λαός διαδήλωνε για την καταδίκη των ΝΑΖΙ ο Υπουργός Εργασίας ο γνωστός Βρούτσης άνοιγε το Υπουργείο, το οποίο μέσα στην πανδημία αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει κλειστό για τα συνδικάτα, για να υποδεχτεί τον πρόεδρο και γραμματέα του ΣΕΒ!

Ο ΣΕΒ παρέδωσε στην κυβέρνηση το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός εργοδοσίας παραλαμβάνει το ραβασάκι και καταθέτει τα νομοσχέδια του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, της Ένωσης Εφοπλιστών, των Τραπεζιτών στη Βουλή.Όλοι έχουμε μνήμη από τη μείωση των μισθών κατά 22% μέσα σε ένα βράδυ και 32% για τους νέους, την κατάργηση των ΣΣΕ, το σφαγείο με τις συντάξεις.Τώρα νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να γενικεύσουν όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που έφεραν στη λογική της “έκτακτης ανάγκης” εν μέσω πανδημίας και να τις μονιμοποιήσουν. Να δουλεύουμε δηλαδή όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμείβουν όσο και όταν επιθυμούν τα αφεντικά.

Να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση ότι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας δεν συμφωνεί με το κλείσιμο σταθμών και ορυχείων.

Συνάδελφοι, συναφέλφισσες

Η κυβέρνηση στέλνει για ακόμα μια φορά τον διορισμένο επίτροπό της στην περιοχή μας, στα πλαίσια μιας δήθεν διαβούλευσης για το MasterPlan προκειμένου να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων και του λαού στο σχέδιο-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τη Δυτική Μακεδονία.

Ένα σχέδιο που αποτελεί εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για τη λεγόμενη πράσινη οικονομία με την οποία συντάσσονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και το οποίο εξασφαλίζει αφενός τεράστια κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφετέρου θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις, φτώχια και μαρασμό της περιοχής μας.

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας να προσπεράσει την παγίδα της δήθεν διαβούλευσης, να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα του ενάντια στα σχέδια της απολιγνιτοποίησης μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Να μη δώσει καμία πίστωση χρόνου στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ. Να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα κυβερνητικά επιτελεία που δημιουργούν μηχανισμούς προώθησης αυτών των σχεδίων αλλά και στους τοπικούς παράγοντες, περιφερειάρχη, δημάρχους και στις διάφορες ομάδες που έχουν συγκροτηθεί για τη λεγόμενη δίκαιη μετάβαση. Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ που συντάσσονται στην ίδια γραμμή.

Εμπιστοσύνη μόνο στη δύναμη του αγώνα και τα ταξικά συνδικάτα, που δεν υποχώρησαν ούτε στιγμή από τις θέσεις τους για:

· Να μη κλείσει κανένας σταθμός και ορυχείο.

· Ρεύμα φθηνό για το λαό, καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική-λαϊκή οικογένεια. Ούτε μια μέρα χωρίς θέρμανση. Μείωση στα τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης.

· Λέμε όχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση του δουλεμπορίου.

· Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael