Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας χαιρετίζει τους ελπιδοφόρους αγώνες των μαθητών

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας χαιρετίζει τους ελπιδοφόρους αγώνες των μαθητών και υιοθετεί τα δίκαια αιτήματα τους. Αιτήματα που σχετίζονται με την δική τους υγεία και ασφάλεια, των εκπαιδευτικών τους και των οικογενειών τους. Για άλλη μια φορά έρχονται στην επικαιρότητα οι απαράδεκτες συνθήκες που σπουδάζουν και διαβιούν τα παιδιά μας εξαιτίας των ελλείψεων σε υποδομές. Ελλείψεις που εντοπίζονται στα νηπιαγωγεία (τα μισά και πλέον είναι σε υπόγεια πολυκατοικιών με άθλιες υποδομές) αλλά και στο 2ο ΕΠΑΛ. (το οποίο θυμίζουμε ότι «μετακόμισε» στο 1ο Γυμνάσιο για να στεγαστεί η μαιευτική.

Οι ευθύνες για τα τεράστια προβλήματα είναι διαχρονικές όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν αλλά και όλων των δημοτικών αρχών που δεν έσκυψαν σοβαρά στα προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Εορδαίας του 2017 και 2018 υπήρχε η ανέγερση του νέου ΕΠΑΛ αλλά απεντάχθηκε καθώς δεν υπήρχε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019. Βλέπετε τα λεφτά του ΕΣΠΑ παρόλο που προέρχονται από την άγρια φορολογία των εργαζομένων δεν είναι πάντα επιλέξιμα για σχολεία. Έγινε καινούρια προσαρμογή από το νέο δημοτικό συμβούλιο με αποφάσεις στις 22/7/20 που αποφάσισε και υπέβαλε πρόταση για την ανέγερση νέου σχολείου για το 2ο ΕΠΑΛ.

Όσο για τις καθαρίστριες για τα σχολεία της Πτολεμαΐδας είναι λιγότερες κατά 3 από τον προηγούμενο χρόνο που δεν υπήρχε πανδημία. Η λαϊκή Συσπείρωση με επιστολή προς τον Δήμαρχο ζητούσε να μονιμοποιηθούν αυτές που ήταν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να γίνουν προσλήψεις για την επαρκή καθαριότητα των σχολείων.

Η λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τα παραπάνω προβλήματα με παρεμβάσεις τόσο μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια όσο και έξω από αυτά.

Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τους μαθητικούς αγώνες και να διεκδικήσουν μαζί τους:

· μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα. Με ευθύνη του κράτους, των περιφερειών και των δήμων να βρεθούν οι όσο το δυνατόν κατάλληλοι χώροι για χρήση ως αιθουσών.

· μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, καμία καθυστέρηση στην κάλυψη της ύλης.

· επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας με ωράρια εργασίας που να καλύπτουν τις άκρως αυξημένες ανάγκες.

· ασφαλείς και συχνές μεταφορές μαθητών με τα λεωφορεία.

· με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael