Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καλιφόρνια: Οι πυρκαγιές έκαψαν 16 εκατ. στρέμματα – 31 οι νεκροί


Στα 16 εκατομμύρια ανέρχονται τα στρέμματα που έκαψαν οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, περιοχή υπερδιπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με το ρεκόρ παλαιότερων ετών, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας.

Φέτος καταγράφηκαν στην συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ πέντε από τις έξι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, καθώς καύσωνας και κεραυνοί συνύπαρξαν με πιο ξηρές συνθήκες, μία κατάσταση την οποία περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές και περισσότερα από 8.454 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Το προηγούμενο ρεκόρ για την πολιτεία ήταν σχεδόν 8 εκατομμύρια στρέμματα το 2018, οπότε είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 85 πολίτες και είχαν καταστραφεί σχεδόν 19.000 κτίσματα μέσα και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε τι συνέβη και τι εξακολουθεί να συμβαίνει. Αποτελεί απόδειξη του πόσο ξηρή είναι η πολιτεία και πόσο επιρρεπής (στις φωτιές) είναι η βλάστηση» δήλωσε ο Σκοτ ΜακΛιν εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters.

Στη διάσημη, για τους αμπελώνες της, κοιλάδα της Νάπα, καταστράφηκαν πάνω από 10 οινοποιία.

 

 newsbeast.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael