Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέα μέτρα στις Εκκλησίες: Έτσι θα γίνεται η παρουσία των πιστών -Τι ισχύει με την Θεία Κοινωνία

Νέες διευκρινήσεις για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας για το σύνολο των πιστών και κληρικών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έδωσε με εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Ιερές Μητροπόλεις, λαμβάνοντας υπόψιν το νέο ΦΕΚ που δημοσιέυτηκε με θέμα «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»

Σύμφωνα λοιπόν με την Εγκύκλιο η οποία απεστάλη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στις Μητροπόλεις σημειώνεται πως: Η παρουσία των πιστών  εντός των Ιερών Ναών  θα πραγματοποιείται αναλόγως του επιπέδου προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκει ο ναός.

Πιο συγκεκριμένα εάν η περιφέρεια στην οποία ανήκετε βρίσκεται στο:

-Επιδημιολογικό Επίπεδο 1 (χαμηλό): Ένας πιστός ανά πέντε τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200 άτομα.

-Επιδημιολογικό Επίπεδο 2 (μέτριο): Ένας πιστός ανά δέκα τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100 άτομα.

-Επιδημιολογικό Επίπεδο 3 (υψηλό): Ένας πιστός ανά δεκαπέντε τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 άτομα.

-Επιδημιολογικό Επίπεδο 4 (πολύ υψηλό): Συνολικό 9 πιστοί εντός των ναών με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, απαιτείται να τηρούνται μετ’ ευλαβείας οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των πιστών. Όσον αφορά την Θεία Κοινωνία, οι πιστοί με προσωπική τους ευθύνη υποχρεούνται εκ του νόμου να φορούν μάσκα την οποία θα αφαιρούν προσερχόμενοι για να μεταλάβουν.

Η Ιερά Σύνοδος μεταξύ άλλων, προτρέπει τους Μητροπολίτες να γίνονται Θείες Λειτουργείες καθημερινά μέσα στην εβδομάδα για την διευκόλυνση των πιστών αλλά και την αποφυγή συνωστισμού.

Τέλος, εάν κάποιος πιστός παρουσιάσει συμπτώματα κορωνοϊού εντός του ναού επιβάλλεται να ληφθεί μέριμνα για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνσή του, ώστε να αποφευχθεί η επαφή του με άλλα άτομα.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ 

Διαβάστε αναλυτικά την Εγκύκλιο

 

vimaorthodoxias.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael