Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ Κοζάνης για το νέο lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Το νέο lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης αποκαλύπτει την ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών που δεν αξιοποίησαν το χρόνο που κερδήθηκε από τη στάση του λαού όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να εξοπλίσει τα νοσοκομεία με προσωπικό, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Αντίθετα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης να πείσει ότι τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς δεν αποτελούν «εστία μετάδοσης» καταρρίπτεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας και η αύξηση των κρουσμάτων αποδεικνύουν περίτρανα την επικαιρότητα των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των υγειονομικών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.

Το σύνθημα «Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Καμία αναμονή. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση, ο αγώνας για:

- Στελέχωση τώρα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μόνιμο και σταθερό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κοζάνης, με πλήρη στελέχωση, ενίσχυση της ΜΕΘ στο Μποδοσάκειο. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ και την ενίσχυση όλων των κλινικών σε μέσα και προσωπικό (πχ. Παθολογική).

- Τώρα αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Έκτακτο κονδύλι για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μαζικές προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων. Μαζικά δωρεάν τεστ στους μαθητές και όλο το προσωπικό. Συχνές προληπτικές απολυμάνσεις.

- Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Καμία απόλυση. Διασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος για όλους. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού για τις ευπαθείς ομάδες και για γονείς & κηδεμόνες σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολείων λόγω κρούσματος.

-Μέτρα προστασίας για το εισόδημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Απαλλαγή όλων των πληττόμενων αυτοαπασχολούμενων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές σε ΔΕΚΟ. Αφορολόγητο στα 12000. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και της προκαταβολής φόρου.

Ο λαός έδωσε και συνεχίζει με αυταπάρνηση να δίνει τη μάχη καθημερινά για την προστασία του, ήταν σειρά της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης εδώ και αρκετούς μήνες να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, αντί να κουνάνε το δάχτυλο και να τα ρίχνουν όλα στην «ατομική ευθύνη».

Οι εργαζόμενοι, ο λαός να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Υπάρχει πείρα από το προηγούμενο διάστημα για το πώς κάτω από όλες τις συνθήκες και παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα μπορούμε να οργανώσουμε τους αγώνες μας για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Η προστασία της ζωής των εργαζομένων είναι υπόθεση του ίδιου του εργατικού κινήματος, μάχη που μπορεί να κερδηθεί με οργανωμένη πάλη μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς και συλλόγους.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael