Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Λιγούρες: Τέσσερις «περίεργοι» τρόποι για να τις καταπολεμήσετε


Αισθάνεστε λιγούρα και ψάχνετε απεγνωσμένα κάτι για να τσιμπολογήσετε; Το πιθανότερο είναι να καταφύγετε σε κάποιο σνακ με πολλές θερμίδες, άρα παχυντικό, για να την καταπολεμήσετε.
 
Μπορείτε βέβαια να φάτε κάτι υγιεινό, και πάλι όμως θα έχετε προσλάβει κάποιες περιττές θερμίδες, αφού η λιγούρα δεν σχετίζεται με την ανάγκη του οργανισμού για ενέργεια.
 
Υπάρχουν κάποιες αποτελεσματικές λύσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με φαγητό. Δείτε παρακάτω τι έχουν δείξει σχετικές έρευνες για την αντιμετώπιση της λιγούρας:
 
1. Αναπνεύστε με τη μέθοδο 4-7-8: Εισπνεύστε από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 4, κρατήστε την αναπνοή μέχρι το 7 και στη συνέχεια κάντε εκπνοή από το στόμα μετρώντας μέχρι το 8. Επαναλάβετε τέσσερις φορές.
 
2. Ανάψτε τα φώτα: O έντονος φωτισμός μέσα στο σπίτι αποτρέπει την υπερκατανάλωση φαγητού, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
 
3. Σφίξτε τις γροθιές σας: Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Consumer Research, οι άνθρωποι ελέγχουν καλύτερα τις παρορμήσεις τους όταν σφίγγουν κάποιον μυ για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.
 
4. Κερδίστε χρόνο: Η λιγούρα περνά συνήθως μέσα σε 10 λεπτά. Στρέψτε λοιπόν την προσοχή σας σε κάτι άλλο, επιλέγοντας μια άσχετη με το φαγητό δραστηριότητα, που θα σας κρατήσει απασχολημένους για τουλάχιστον 10 λεπτά.


 
Πηγή: onmed.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael