Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δεκάδες προβλήματα από το lockdown στην Κοζάνη

Σοκαρισμένοι αλλά και μπερδεμένοι είναι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από την πόλη της Κοζάνης, θεωρώντας ότι «τους πήρε η μπάλα» όσον αφορά την επιβολή των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Η επίσκεψη, σήμερα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην περιοχή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των 5 δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, εκπροσώπων της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και υπηρεσιακών παραγόντων, οι τοπικοί άρχοντες θα παραθέσουν με λεπτομέρειες σειρά προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και πρέπει να αντιμετωπιστούν. 

Υπενθυμίζεται ότι από χθες (16-10-2020) στις 06.00 και για 14 ημέρες, έως δηλαδή  και τις 29-10-2020, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (σύνολο πληθυσμού περίπου 150.000, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) τέθηκε στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 – αυξημένου κινδύνου, για την COVID-19. Kλειστά παραμένουν καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα πλην εκείνων που πωλούν τρόφιμα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια. Η χρήση μάσκας επιβάλλεται και στους εξωτερικούς χώρους εκτός από τους εσωτερικούς. Ωστόσο παραμένουν ανοικτά τα σχολεία ενώ οι κάτοικοι απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας. Παράλληλα, σύμφωνα με αεροπορική οδηγία που εξέδωσε χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights) από το αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος». 

«Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο peak της συγκομιδής για τα μήλα Φούτζι, που θα συνεχιστεί τις επόμενες 15 ημέρες. Τι θα τα κάνω τα μήλα; Πώς θα φύγουν από τον νομό με τις απαγορεύσεις;». Ο Παναγιώτης Πλακεντάς, δήμαρχος Εορδαίας, με 38.000 κατοίκους, αναφέρει μόνο ένα από τα δεκάδες προβλήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει μόλις λίγες ώρες μετά την επιβολή των μέτρων. Λόγω των περιορισμών που τίθενται, πολλές τοπικές επιχειρήσεις θέλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να κλείσουν οριστικά, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον βιώσιμες, αναφέρεται σε έγγραφο που έφτασε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο με την υπογραφή του συλλόγου λογιστών της περιοχής. «Και όλα αυτά ενώ τα rapid tests που γίνονται από το πρωί έδειξαν πολύ μικρό αριθμό θετικών», συμπληρώνει ο κ. Πλακεντάς.  

Ο Δήμος Βοΐου αντιμετωπίζει για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες την επιβολή έκτακτων μέτρων, αφού, εκτός από την καραντίνα σε όλη τη χώρα τον προηγούμενο Μάρτιο, τα κρούσματα αυξήθηκαν πολύ και δύο φορές μέσα στον Αύγουστο, οπότε και οι επαγγελματίες έκλεισαν αυτοβούλως τα καταστήματά τους. «Ο δήμος μας είναι τεράστιος σε έκταση. Εχουμε 15.000 κατοίκους σε 73 οικισμούς και άρα δεν έχουμε τις συνθήκες συγχρωτισμού που ισχύουν σε μια πόλη όπως η Κοζάνη», λέει ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής. Οπως τονίζει από την πλευρά του, στη σύσκεψη θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να μειωθούν όσο το δυνατόν οι επιπτώσεις στους επαγγελματίες. «Τα μεγάλα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ δεν έκλεισαν καθόλου. Ας μπει ένας περιορισμός για να ανοίγουν και κάποιες ημέρες και τα άλλα καταστήματα, να μην κλείσουν εντελώς», προτείνει και εκτιμά ότι «πρέπει να υπάρξουν λύσεις γιατί η κατάσταση αυτή θα κρατήσει καιρό».

 

kathimerini.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael