Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καταλήψεις στα σχολεία: Με μάθημα τις αργίες και τα Σάββατα η αναπλήρωση

Η απόφαση Κεραμέως

"Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων" δήλωσε σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, από αύριο στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Νίκη Κεραμέως, σε δήλωσή της, έκανε γνωστό ότι στα υπό κατάληψη σχολεία ξεκινά άμεσα η αναπλήρωση των χαμένων ωρών ως εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Η υπουργός στην ανακοίνωσή της σημειώνει με νόημα: "Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση".

Η απόφαση της υπουργού εναρμονίζεται με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την αναπλήρωση ωρών διδασκαλίας σε περιπτώσεις καταλήψεων σχολείων. Σύμφωνα με αυτή, οι εναλλακτικες ύστερα από 15 ημέρες χαμένων ωρών διδασκαλίας είναι η περικοπή περιπάτων και εκδρομών και το μάθημα σε αργίες προκειμένου να μην παραταθεί το διδακτικό έτος. 


η συνέχεια ΕΔΩ

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael