Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΚΑΠ: Βασικός πυλώνας της αντιλαϊκής στρατηγικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων


Τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΚΑΠ ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής:

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) συνιστά βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής στρατηγικής ΕΕ και κυβερνήσεων. Στο επίκεντρο της ΚΑΠ για την περίοδο 2021-2027 βρίσκεται η προσαρμογή της στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΕ για συγκέντρωση της παραγωγής μέσα από διάφορες μορφές, "πράσινη ανάπτυξη" στα πλαίσια της "Πράσινης Συμφωνίας", ψηφιοποίηση, ανάπτυξη της "ευφυούς γεωργίας ακριβείας". Πρόκειται για όρους και προϋποθέσεις με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, που στον καπιταλισμό καρπώνονται τα μονοπώλια της ΕΕ, ώστε να ευνοηθούν στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Βραζιλία κλπ).

Το μάρμαρο, όπως πάντα, θα πληρώσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες που βλέπουν τις σοδειές και τα ζώα τους να χάνονται από τις φυσικές καταστροφές, εξαιτίας της κρατικής εγκατάλειψης. Γιατί αυτοί είναι που αναγκάζονται να πουλούν τα προϊόντα τους σε τιμές κάτω του κόστους στους μεγαλέμπορους και τις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και μεταποίησης και προσμένουν σε επιδοτήσεις και προγράμματα τύπου ΚΑΠ ίσα για να εξασφαλίσουν την επόμενη χρόνια.

Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, η ΚΑΠ και η πολιτική των κυβερνήσεων, διαχρονικά οξύνουν και διαιωνίζουν τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών μαζί με τους εργαζόμενους, απέναντι στον κοινό τους αντίπαλο - την ΕΕ, τις αστικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια - για εγγυημένες τιμές που να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, για την προμήθεια ποιοτικών φθηνών αγροτικών προϊόντων για τη λαϊκή οικογένεια.»

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael