Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στη Σιάτιστα (φωτο)

Κατά το ιδιαίτερο τυπικό της και με κάθε ιεροπρέπεια, ευσεβών πιστών της πόλεως, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης η αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία που επιγράφεται στο όνομα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Τη θεια Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος.

Οι πιστοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στιγμές πρωτοχριστιανικής κατάνυξης και το κλίμα της εν Χριστώ αγάπης και ενότητας όλων των μελών της Εκκλησίας. Οι περισσότεροι δε είδαν από κοντά τα τελούμενα στη Θεία Λειτουργία, καθώς η Αγία Τράπεζα με το αντιμήνσιο τοποθετήθηκε στον κυρίως Ναό, και μπόρεσαν να μυηθούν ασφαλώς καλύτερα στο «Μυστήριο των Μυστηρίων», τη Θεία Ευχαριστία.

Στις προσευχές του ο Άγιος Ιάκωβος αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής του, μερικά εκ των οποίων είναι διαχρονικά, γεγονός που έκανε τους πιστούς να παρακολουθούν με πραγματική ευλάβεια και κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία, η οποία ολοκληρώθηκε με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι οι συνηθισμένες Θείες Λειτουργίες.

Ομολογουμένως, η σημερινή Θεία Λειτουργία αποτέλεσε μια πραγματική ευλογία για τους πιστούς της ενορίας. Έτσι, μέσω αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας, ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος εξακολουθεί να είναι… παρών στην Εκκλησία μας, πρεσβεύοντας για όλους εμάς!
 

agiosdimitriossiatistas.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael