Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Της δικαιολογίας το ανάγνωσμα

του Ηλία Ευαγγελόπουλου

Όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διεθνιστή και άπατρι, ο Τσίπρας την επέπληξε και έδωσε το μήνυμα προς τους βουλευτές του να μην αλλοιώνουν το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια τους είπε προσέχετε τι λέτε. Εμείς είμαστε οι άθεοι και οι απάτριδες. Αυτοί είναι οι χριστιανοί και πατριώτες. Αν τα πρόβατα μπερδέψουν τα μαντριά δεν θα μπουν ούτε στο ένα ούτε στο άλλο και υπάρχει ο κίνδυνος να τα μαζέψει κάποιος άλλος βοσκός στο δικό του το μαντρί. 

Πώς ένας πατριώτης πολιτικός έχει συνεργάτες που ευαγγελίζονται την παραχώρηση ελληνικών νησιών στην Τουρκία και την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο; Πολύ απλή η απάντηση. Είναι πατριώτης μόνο κατ' όνομα. Και πως ένας χριστιανός πολιτικός επιβάλει το κλείσιμο των εκκλησιών και την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας; Είναι χριστιανός μόνο κατ΄ όνομα. Δηλαδή υποκριτής. 

Βέβαια η παραχώρηση νησιών στην Τουρκία και η συνεκμετάλλευση δεν είναι τωρινό θέμα. Το διαμορφώνουν οι ξένες δυνάμεις με τα εγχώρια όργανά τους από χρόνια. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που είχε κάνει ένας πρώην πρωθυπουργός, πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός ότι καλό είναι να δώσουμε κάποιο νησί στην Τουρκία για να μας αφήσει στην ησυχία μας. Μαλλον δεν γνωρίζει ο άνθρωπος ότι τρώγοντας μας ανοίγει η όρεξη.

Δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που σύσσωμη οι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πρόβαλαν μέσα από τα ΜΜΕ την αποφασιστικότητα της χώρας να μην επιτρέψει στην Τουρκία να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Βέβαια όχι μόνο έρευνες έγιναν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Βέβαια δικαιολογίες μπόλικες. Αν ήταν ψωμί θα χόρταινε ο ελληνικός λαός. 

Προσωπικά, πιστεύω και τρυπάνι να φέρουν οι Τούρκοι, δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως καμία αντίδραση. Γιατί όταν φας μια φάπα και δεν αντιδράσεις το σίγουρο είναι ότι θα φας πολλές ακόμα. Βέβαια το σόου στα κανάλια συνεχίζεται. Με αποφασιστικότητα παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις και έχουμε κόκκινες γραμμές που στη συνέχεια γίνονται όλες ροζ.  

Όμως υπάρχει μια βαθύτερη ανάλυση.  Δεν γνωρίζαμε οι περισσότεροι ότι θα φτάναμε στο σημερινό σημείο στα ελληνοτουρκικά εδώ και πολλά χρόνια; Το γνωρίζαμε. Και ειδικά το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Άρα μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειας που δεν θα επέτρεπαν στην Τουρκία ούτε να διανοηθεί να πράξει όσα πράττει σήμερα. Κια όχι μόνο δεν έπραξαν όσα έπρεπε να πράξουν ως όφειλαν αλλά συνέργησαν κιόλας στην διάλυση της πατρίδας. Πώς επομένως αυτό το εγχώριο πολιτικό σύστημα που δεν αντέδρασε για να αποτρέψει, θα αντιδράσει τώρα για να επιβάλει;

Και φυσικά ευθύνεται και η ανώτερη στρατιωτική ηγεσία. Όταν ο σκοπός σου είναι η κατάληψη των ανώτερων ιεραρχικά θέσεων στο στράτευμα δια της πλαγίας οδού, δηλαδή με το να είσαι αρεστός στην εκάστοτε κυβέρνηση, φυσικό ακόλουθο είναι στόμα να έχεις και μιλιά να μην έχεις.   

Αν δεν υπήρχε αντίδραση από ένα μέρος του ελληνικού λαού το τραπέζι θα ήταν ήδη στρωμένο! Πάνω σε αυτό το κομμάτι της κάμψης του εθνικού φρονήματος του ελληνικού λαού προγραμματισμένα εργάζονται κυρίως τις δύο τελευταίες δεκαετίες. 

Θέλω να τονίσω ότι παρόλη την απαξίωση που υπέστησαν από τις ανάξιες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις την τελευταία δεκαετία, είναι πολύ πιο ισχυρές από ότι θεωρούν πολλοί και φυσικά και οι Τούρκοι. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο Έλληνας και στην συγκεκριμένη περίπτωση ό Έλληνας Στρατιωτικός, μπορεί στα στρατιωτικά μέσα που διαθέτει να δώσει πολλαπλασιαστική ισχύ. Αν η Τουρκία τολμήσει να κάνει το λάθος και χτυπήσει στρατιωτικά την Ελλάδα θα υποστεί τεράστια καταστροφή που θα την φέρουν πολλές δεκαετίες πίσω.    

 

Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Οικονομολόγος


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael