Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βιταμίνη D: Ο δείκτης πρόβλεψης της υγείας σου στο μέλλον


Οι εξελίξεις στην επιστήμη βοηθούν τους ερευνητές να βρουν νέους τρόπους για τον εντοπισμό ασθενειών νωρίτερα. Μια νέα ανακάλυψη δείχνει ότι τα ελεύθερα, κυκλοφορούντα επίπεδα βιταμίνης D στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να είναι ένας καλός προγνωστικός δείκτης μελλοντικού κινδύνου για την υγεία και τις ασθένειες στους ηλικιωμένους άνδρες.

Ο Δρ Leen Antonio από Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Leuven στο Βέλγιο και μια ομάδα Ευρωπαίων ερευνητών διεξήγαγαν τη μελέτη. Παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο 22ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας (e-ECE 2020) στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιών οστών, καθώς και για την προστασία από λοιμώξεις και ασθένειες. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, με εκτιμήσεις που υποδηλώνουν ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους.

Κίνδυνοι για την υγεία από ανεπάρκεια βιταμίνης D

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ιδιαίτερα συχνή σε ηλικιωμένους. Επίσης, μελέτες δείχνουν όλο και περισσότερο τη σημασία της βιταμίνης D στην προστασία από μια σειρά από καταστάσεις υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση. Οι ερευνητές έχουν συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα με σημαντικά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ηλικία, όπως:

οστεοπόρωση
αυξημένος κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις
Καρκίνος
διαβήτης τύπου 2
γνωστική εξασθένηση


dikaiologitika.gr







https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael