Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δυτ. Μακεδονία: Δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων


Στα  ίδια με τα περσινά επίπεδα, θα κυμανθεί  και κατά τη νέα σχολική χρονιά, ο αριθμός των δομών υποδοχής  και  εκπαίδευσης  προσφύγων,  στην Δυτ. Μακεδονία.


Σύμφωνα  με  δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης, του  Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  Δυτ. Μακεδονίας,  Θεόδωρου Μαρδίρη, έχουν  εγκριθεί και είναι υπό ίδρυση 7 δομές  υποδοχής και εκπαίδευσης δημοτικού στην  Δυτ. Μακεδονία, εκ των οποίων 3 δομές προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα –Π.Ε-  Γρεβενών, 3 στην Π.Ε Καστοριάς και 1  στην Π.Ε  Κοζάνης, ενώ επίσης προβλέπονται 3 αντίστοιχες δομές γυμνασίου, από τις οποίες οι  2 στην περιοχή των Γρεβενών και η μία  στην περιοχή  της Καστοριάς  και ιδρύονται και 3 δομές νηπιαγωγείου, εκ  των οποίων οι δύο-2- στα  Γρεβενά και η μία-1- στην Καστοριά.
 
Στην  πρόσφατη απόφαση, προσδιορίζεται και ο αριθμός των τάξεων υποδοχής , με 8 τάξεις  δημοτικού για πρόσφυγες και μετανάστες, όπου οι 3 αναφέρονται στην περιοχή των Γρεβενών, οι 2 στην Κοζάνη, οι 2 στην Φλώρινα και η μία-1- στην  Καστοριά. 

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και τάξεις υποδοχής  για ευάλωτες ομάδες  και  επίσης όπως  πρόσθεσε  ο κ. Μαρδίρης , «προετοιμάζονται οι προτάσεις,   για την δημιουργία  13 τάξεων υποδοχής  προσφύγων και μεταναστών  στην δευτεροβάθμια  εκπαίδευση,  εκ των οποίων οι  6 στα γυμνάσια και οι  7 στα Λύκεια, με 5 συνολικά στην Π.Ε Καστοριάς, 4 στην Π.Ε  Κοζάνης και 4  στην Π.Ε Γρεβενών.


ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης






https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael