Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι τροφές που βοηθούν να αναπνέετε καλύτερα

Κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι νιώθουν δυσκολία στην αναπνοή και πολλές φορές ένα βάρος στο στήθος χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Αν η αναπνοή σας έχει γίνει πιο δύσκολη και δεν αισθάνεστε ευεξία όπως παλιότερα, ίσως θα μπορούσατε να βάλετε στη ζωή σας κάποιες τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε καλύτερα και να τονωθείτε. Σημαντικό είναι βέβαια να είστε σίγουροι ότι η δυσκολία δεν οφείλεται σε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

1. Λιπαρά ψάρια

Τα Ω3 λιπαρά που βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση, επομένως βοηθούν στον περιορισμό της φλεγμονής στους πνεύμονες.

2. Πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά

Η κολοκύθα, το πορτοκάλι και η παπάγια παρέχουν φιλικά προς τους πνεύμονες αντιοξειδωτικά, κυρίως βιταμίνη C. Η βιταμίνη C δρα ενάντια στις λοιμώξεις και τις φλεγμονές και συνδέεται με μειωμένη συχνότητα των συμπτωμάτων άσθματος λόγω γυμναστικής.

3. Προϊόντα ολικής άλεσης

Τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ψωμί αυξάνουν τα επίπεδα παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό, προκαλώντας ιδιαίτερη καταπόνηση στο αναπνευστικό σύστημα. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα λευκά προϊόντα στη διατροφή σας με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης.

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael