Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

https://i.imgur.com/teIkUvD.jpeg

Type Here to Get Search Results !

«Μαύρη» ζωή και δουλειά στην «πράσινη» ΕΕ Τι προβλέπει το σχέδιο που παρουσίασε η Κομισιόν

 

Γιώργος Παυλόπουλος

Οι πυρκαγιές, οι οποίες κατακαίουν μεγάλο μέρος της Καλιφόρνια και του Όρεγκον από τα μέσα Αυγούστου, μετατρέποντας σε στάχτη πάνω από 50 εκατ. στρέμματα στη Δυτική Όχθη των ΗΠΑ, έχουν μία ακόμη συνέπεια: Τη συντριβή του προηγούμενου ρεκόρ στην ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας της καταστροφής των δασών από τις φλόγες, καθώς φέτος έχει ήδη ξεπεράσει τα 200 εκατ. μετρικούς τόνους. Η ποσότητα αυτή είναι μεγαλύτερη κατά 28% σε σύγκριση με το σύνολο των εκπομπών του 2019 και προφανώς θα αυξηθεί περαιτέρω, ενώ έχει δημιουργήσει ένα στρώμα αιθάλης που φτάνει και στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Παράλληλα, μετακινείται προς δυσμάς και φτάνει στη βόρεια Ευρώπη —
έχοντας ενωθεί και με τα 300 εκατ. σχεδόν μετρικούς τόνους οι οποίοι προέρχονται από τις πρωτόγνωρες πυρκαγιές που ξεσπούν εδώ και μήνες στον Αρκτικό Κύκλο.

Δυστυχώς, όμως, η εικόνα που κυριαρχούσε στο μυαλό της προέδρου της Κομισιόν, όταν εξήγγειλε τους αναθεωρημένους και πιο φιλόδοξους «πράσινους» στόχους της στην ετήσια και εφ’ όλης της ύλης ομιλία που εκφώνησε στην Ευρωβουλή, δεν ήταν αυτή.


η συνέχεια ΕΔΩ





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael