Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας: Σχόλιο για την επίσκεψη του ΥΠΕΝ Κ.Χατζηδάκη στην Δυτική Μακεδονία
Εν κρυπτώ και μακριά από τους εργαζόμενους και το λαό ο ΥΠΕΝ Κ Χατζηδάκης επι-σκέφτηκε την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζοντας πως οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται σε αναβρασμό ύστερα και από την δημοσίευση του master plan για την απολιγνιτοποίηση. 


Οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που εξειδικεύτηκαν στο master plan χαρίζουν δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους απαλλάσσουν από φόρους, τους δίνουν επενδυτικά κίνητρα. Στο master plan τα όποια εργατικά δικαιώματα πάνε περίπατο. Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας βιώνουν εδώ και χρόνια την σκληρή εκμε-τάλλευση στις εργολαβίες, γνωρίζουν από δουλειά με ημερομηνία λήξης. Κουβέντα δεν έχει βγάλει η κυβέρνηση για την απλήρωτη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις, τώρα έρχεται όλα αυτά να τα κάνει και νόμους του κράτους. 


Τα όποια επενδυτικά σενάρια φαντάζουν για τους εργαζόμενους όνειρα θερινής νυ-κτός την στιγμή που τα σχέδια τους με το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε και γενικότερα θα στείλει περισσότερους εργαζόμενους στα τάρταρα της ανεργίας. Και αυτό σε μια περιοχή που τα ποσοστά ανεργίας εδώ και χρόνια ξεπερνάνε το 30% και πάνω από 60% στους νέους. 


Σημειώνουμε για ακόμη μια φορά πως τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή που συμμετέχουν σε ομάδες εργασίες αλλά και στους διαλόγους με το συντονιστή της απολιγνιτοποίησης. Το master plan φέρει και την δικιά τους «υπογραφή» και είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμε-νους. 


Η προσπάθεια τόσο του υπουργού όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ να περάσει το μή-νυμα πως ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας έχει αποδεχτεί την απολιγνιτοποίηση δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης απέ-ναντι στην απολιγνιτοποίηση, συνολικά απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση προς όφελος του κεφαλαίου.

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael