Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΟΧΙ φωτοβολταϊκό στο Κωσταράζι Καστοριάς



Η «Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» μένοντας συνεπής στις θέσεις της ενάντια στην εγκατάσταση Α.Π.Ε στην Π.Δ Μ, τις οποίες έχει εξειδικεύσει σε σχετική ημερίδα, καταψήφισε στο σημερινό Π.Σ την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για το γιγαντιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή του Κωσταραζίου της Π.Ε Καστοριάς.
Πρόκειται για επτά φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 105 MW με άδεια από τη ΡΑΕ της Γερμανική εταιρείας «ABO WIND AG». Η εταιρεία θέλει να δεσμεύσει 3.600 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, που είναι βοσκότοποι με ιδιαίτερη χλωρίδα και τα παραγόμενα προϊόντα έχουν ιδιαίτερη διατροφική και αγοραστική αξία.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που παραβρέθηκε στο Π.Σ προσπάθησε να πείσει πως η εταιρεία θέλει το καλό της Περιοχής και των κτηνοτρόφων γι αυτό θα τους επιτρέπει να βόσκουν τα ζώα τους ανάμεσα στα Φ/Β! Έταξε επίσης πολλές «χάνδρες και καθρεφτάκια», εκατοντάδες θέσεις εργασίας και άλλα ανταποδοτικά οφέλη. Η προσπάθεια να υποβαθμίσει τη νοημοσύνη των παραβρισκόμενων αλλά και των κατοίκων της Περιοχής, δείχνοντας νοοτροπία επικυρίαρχου, του γύρισε μπούμερανγκ αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως απλά πλειοδοτούσε σε ανέξοδες υποσχέσεις.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ομόφωνα έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα της Εταιρείας. Το ίδιο είχε κάνει προηγουμένως ομόφωνα και η Επιτροπή Περιβάλλοντος καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιου Άργους Ορεστικού στο οποίο ανήκουν οι συγκεκριμένες εκτάσεις.
Αυτές οι αρνητικές γνωματεύσεις σίγουρα συμβάλλουν θετικά στον αγώνα όμως δεν πρέπει να δημιουργήσουν κανένα εφησυχασμό στους κτηνοτρόφους, στους κατοίκους και στους φορείς επειδή ο τελευταίος αντιπεριβαλλοντικός νόμος της Κυβέρνησης της Ν.Δ (νόμος Χατζηδάκη) έχει δώσει ασύδοτα προνόμια στους «επενδυτές» αυτών έργων.
Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πως ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι αμφιλεγόμενες Α.Π.Ε έχει να κάνει με την κερδοφορία του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου και όχι με τον σεβασμό στο περιβάλλον και την απαραίτητη αειφορία των ήδη πεπερασμένων πόρων του πλανήτη.
Η ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ δηλώνει τη στήριξή της στους κτηνοτρόφους και στους κατοίκους που αντιδρούν και στις ενέργειες του Δήμου Άργους Ορεστικού και θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να σταματήσει την εγκατάσταση αυτού του τερατώδους έργου και των παρενεργειών του στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.
Επειδή υπάρχουν πλέον άδειες από τη ΡΑΕ για εγκατάσταση χιλιάδων MW Φ/Β και ανεμογεννητριών στην Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και πολλές οι περιοχές που οι κάτοικοι αντιδρούν και οργανώνονται καλούμε τις επιτροπές αγώνα, τους μαζικούς φορείς και όλους τους κατοίκους σε μια μεγάλη προσπάθεια συντονισμού του αγώνα συνολικά σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας. 




Κοζάνη 1/9/2020
Το Γραφείο Τύπου της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael