Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. στους ιδιοκτήτες ακίνητων της κοινότητας Αναργύρων Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας


Τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα προς χρήση


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών 


Θέμα: Απαλλαγή, αναδρομικά από το 2017, του ΕΝ.Φ.Ι.Α., στους ιδιοκτήτες ακίνητων της κοινότητας Αναργύρων Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας, που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα προς χρήση. 


Ο οικισμός της κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας, είναι προς μετεγκατάσταση από το 2011 (Ν.3937/2011, ΦΕΚ 60/30-3-2011«Διατήρηση βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις»), λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ ΑΕ στο ορυχείο Αμυνταίου και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα κτίσματα του οικισμού, που είχαν αρχίσει να παρατηρούνται ρήγματα. Αποτέλεσμα επίσης αυτής της κατάστασης ήταν τον Ιούνιο του 2017 να γίνει η μεγάλη κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου. Τα σπίτια και όλα τα κτίσματα του οικισμού καταστήματα, αποθήκες, στάβλοι κλπ, υπέστησαν σοβαρές ζημιές και χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα και ακατάλληλα για κάθε χρήση. 

Από τον Ιούνιο του 2017 υπήρχε δέσμευση, από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και από τη σημερινή ότι δε θα καταλογιζόταν ΕΝ.Φ.Ι.Α., για τα συγκεκριμένα ακίνητα του οικισμού αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα χρησιμοποιούν και ο οικισμός βρισκόταν προς μετεγκατάσταση και απαλλοτρίωση. 

Έκτοτε όχι μόνο δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού των Αναργύρων αλλά καταλογίζεται κανονικά ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., σε όλους τους κατοίκους του οικισμού, παρά το συγκεκριμένο αίτημα των κατοίκων που εκφράστηκε ακόμη μια φορά και με την από 10/7/2020 επιστολή της κοινότητας προς τη Βουλή των Ελλήνων. 


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ, Υπουργοί, σε ποιές ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να καταργηθεί ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να αποδοθούν, αναδρομικά από το 2017, όλα τα ποσά, που δόθηκαν από τους κατοίκους; 


Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδαςhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael