Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κάλεσμα στήριξης των μαθητικών κινητοποιήσεων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

 


Το ΣΕΕΕΝ με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενο την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία καλεί τους εργαζόμενους των ορυχείων και των σταθμών να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών και κατ επέκταση των παιδιών τους γιατί τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και δικαιώματα. Στηρίζουμε ιδιαίτερα τους αγωνιζόμενους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ που ουσιαστικά δεν έχουνε σχολείο, τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου που βγήκανε στο δρόμο και όλους τους άλλους μαθητές της πόλης μας που δεν σκύβουν το κεφάλι!

Είναι ανούσια και αποπροσανατολιστική η αντιπαράθεση που γίνεται για την χρήση ή όχι της μάσκας τι στιγμή που ενώ θα έπρεπε να μειωθούν αριθμητικά τα τμήματα των μαθητών και να προσληφτούν περισσότεροι δάσκαλοι- καθηγητές και καθαρίστριες, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να συγχωνεύσει σχολεία και να αυξήσει τους μαθητές στις τάξεις. Από μόνη της η μάσκα δεν αρκεί για να μπει εμπόδιο στην διάδοση του ιού όταν επικρατεί τέτοια κατάσταση στα σχολεία. Τώρα ειδικά που βρισκόμαστε στο 2 κύμα της πανδημίας. Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία με ημίμετρα τα οποία δεν προστατεύον την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των μαθητών έχει εξαπολύσει όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές το οποίο δεν θα περάσει. Απαράδεκτη είναι και η στάση συγκεκριμένων διευθυντών που παίζουν το ρόλο του χωροφύλακα στα σχολεία. Οι μαθητές , με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους να βγουν μπροστά στον αγώνα και να διεκδικήσουν ένα σχολείο με μέτρα προστασίας όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα. 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael