Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γιάννης Δελής: Εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες (βίντεο)



Την ανάγκη να μονιμοποιηθούν «τώρα» οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή, αίτημα που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της πανδημίας.

«Το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τα προβλήματα καθαριότητας να παραμένουν και να διογκώνονται δίπλα στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στα σχολεία», υπογράμμισε ο Γ. Δελής, προσθέτοντας πως τα όποια «μπαλώματα» κάνουν τις τελευταίες ημέρες κυβέρνηση και δήμοι δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά τροφοδοτούν ένα κλίμα ανασφάλειας μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, εμφάνισε ως «λύση» στο πρόβλημα την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει φέτος τις συμβάσεις έργου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο Γιάννης Δελής υπογράμμισε πως η ομηρία των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα συνεχίζεται, καθώς και ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καθαρίζονται τα σχολεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μάθημα, όπως θα έπρεπε να γίνεται λόγω της πανδημίας.

Ξεκαθάρισε πως για το ΚΚΕ η καθαριότητα των σχολείων και η προστασία από την πανδημία δεν μπορεί να είναι ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών αλλά κεντρική, κρατική.













Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael