Αγιασμό στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου ζητά η Εκκλησία


Λόγω της εορτής του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου

Ένα ακόμα ζήτημα δημιουργείται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά τους προβληματισμούς των επιστημόνων που μετέφεραν το πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Τιμίου Σταυρού, δημιουργείται ζήτημα με τους ιερείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα σχολεία και να τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό , καθώς θα τελέσουν τη λειτουργία της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Για το λόγο αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος ζητεί να γίνει ο αγιασμός στα σχολεία την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Η Εκκλησία θυμίζει ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου είναι η εορτή του Σταυρού και οι κληρικοί έχουν το πρωί λειτουργικές υποχρεώσεις. Σε ότι αφορά στον τρόπο που θα γίνει ο αγιασμός η Εκκλησία αναμένει από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να υποδείξει τον τρόπου που πρέπει να γίνει ο αγιασμός την φετινής χολική χρονιά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι αυτός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο και θα διεξαχθεί στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Πηγή: protothema.grhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael