Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Απόφαση ΔΙΣ εκκλησίας-υπ. Παιδείας: Κανονικά ο αγιασμός στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου

Σε ώρα που θα συνεννοηθούν οι κατά τόπους εφημέριοι με τους Διευθυντές των σχολείων


Α. Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία της χώρας να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, που για φέτος ορίσθηκε η Δευτέρα 14η Σεπτεμβρίου, σε ώρα που θα συνεννοηθούν οι κατά τόπους εφημέριοι με τους Διευθυντές των σχολείων, λαμβανομένης υπ’ όψιν της Θείας Λειτουργίας της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Β. Κατά τους αγιασμούς θα ισχύσουν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν στην πρόληψη και προφύλαξη από την πανδημία του κορωνοϊού Covid - 19.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε στη σημερινή συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας , μετά από συνεργασία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με το υπουργείο Παιδείας .

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος  με την ακόλουθη δήλωσή του,  είχε ανακοινώσει       ότι ο αγιασμός θα γίνει  στις 15 Σεπτεμβρίου.

 «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου.. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες.Θα γίνει ο αγιασμός όπως αποφασίσουν   στα γραφεία των καθηγητών . Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael