Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η ισοτιμία του ευρώ πλησίασε τα 1,20 δολάρια – Υψηλό επίπεδο 28 μηνών


Το ευρώ πλησίασε σήμερα το όριο των 1,20 δολαρίων, νέο υψηλό επίπεδο 28 μηνών, ενώ το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο πολλών ετών καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το νέο πλαίσιο πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θα κρατήσει τα αμερικανικά επιτόκια χαμηλά για μεγαλύτερο διάστημα. Η ισοτιμία του ευρώ έφθασε τα 1,1997 δολάρια κατά τη διαπραγμάτευση στην Ασία, επίπεδο που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018, με τα κέρδη του στο τρίμηνο να ανέρχονται σε 7,5%.
Η Fed ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανεχτεί περιόδους υψηλότερου πληθωρισμού και θα εστιάσει περισσότερο στον μέσο πληθωρισμό, ενώ η αύξηση της απασχόλησης ενθάρρυνε τους χρηματιστές να πωλούν το δολάριο. Η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, εν όψει των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο, και οι ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας εξασθένισαν επίσης το δολάριο, με το ευρώ να είναι το πιο ωφελημένο νόμισμα.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, καθώς οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν σημαντικά, αλλά η εξέλιξη αυτή δεν αντέστρεψε τα κέρδη του ευρώ. Αναλυτές της ING ανέφεραν ότι «δεν είναι πιθανή καμία άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και καθώς οι προοπτικές για το δολάριο εξακολουθούν να μην είναι ελκυστικές, η τάση παραμένει για υψηλότερη ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


alphatv.gr




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael