Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το Facebook «κατέβασε» 7 εκατ. αναρτήσεις με fake news


Το Facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Youtube, προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια παραπληροφόρηση των χρηστών τους σχετικά με τον κορονοϊό

Η εταιρεία Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη 11/8 ότι από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο κατέβασε 7 εκατομμύρια ποστ από Facebook και Instagram τα οποία διέδιδαν εσφαλμένες και επικίνδυνες πληροφορίες (fake news) σχετικά με τον κορονοϊό. Επιπλέον, η εταιρεία έστειλε προειδοποιήσεις σε ακόμα 98 εκατομμύρια ποστ τα οποία δεν κρίθηκαν τόσο επικίνδυνα ώστε να κατέβουν.

Το Facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Youtube, προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια παραπληροφόρηση των χρηστών τους σχετικά με τον κορονοϊό. Όπως αναφέρει η Washington Post, θα είχαν αφαιρεθεί ακόμα περισσότερες αναρτήσεις εάν η αρμόδια ομάδα του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν εργαζόταν από το σπίτι. 

Παράλληλα, το Facebook γίνεται ακόμα πιο προσεκτικό με αναρτήσεις που εμπεριέχουν ρητορική μίσους και ειδικά με ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των μαύρων και των Εβραίων. 



ethnos.gr





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael