Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συνάντηση με τον Δ/ντή του ΟΑΕΔ είχε το προεδρείο του Εργατικού κέντρου Ν. Κοζάνης




Το προεδρείο του Εργατικού κέντρου την Δευτέρα 10/08/2020 επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ και συναντήθηκε με τον Διευθυντή Κον Κωνσταντίνο Κυτίδη. 

Έγινε συζήτηση για τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης που είναι σε εξέλιξη και ιδιαίτερα για την δραματική αύξηση της ανεργίας που παρατηρείται τελευταία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το σύνολο των ανέργων στον Ν. Κοζάνης τον Ιούνιο του 2020 ανήλθε στους 20.000 περίπου και στην Δυτική Μακεδονία στους 35.000 (34.816).

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο περίπου κατά 3.000 στον Ν. Κοζάνης και κατά 5.000 στην Δυτ. Μακεδονία.


Παρατηρούμε ότι τα αποτελέσματα της απολιγνιτοποίησης αλλά και οι επιπτώσεις του COVID- 19 στην οικονομία είναι πλέον ορατά και το επόμενο διάστημα θα γίνουν πολύ χειρότερα.


Το Προεδρείο του Εργατικού κέντρου θα ενημερώσει για ακόμη μια φορά όλους τους φορείς ότι πλέον δημιουργούνται προϋποθέσεις τεράστιας αύξησης της ανεργίας και ερήμωσης ολόκληρης της περιοχής μας, χωρίς περιθώρια αναστροφής.

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί φορείς και συνδικάτα με σχέδιο, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά.




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael