Σιάτιστα: Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού (φωτο)


Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού γιόρτασε πανηγυρικά την Τετάρτη 5 Αυγούστου, η Ενορία του Αγίου Νικολάου, στο φερώνυμο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως και την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.
Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε από τους Ιερείς της ενορίας του Αγίου Νικολάου, πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο και π. Νέστορα, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας.
Πιστοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό λίγα χλμ έξω από τη Σιάτιστα για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως και να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό.
Το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως, σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει στην πρόσοψη, χτίστηκε το 1962 με χρήματα του Σιατιστινού Αλεξίου Λιάκου, στο λόφο που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη, στη θέση Βίγλα.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, 6ης Αυγούστου, μετά τον πανηγυρικό Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου τέλεσε ο π. Νέστορας και στο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ο π. Βασίλειος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς ευλόγησαν τους καρπούς της αμπέλου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη της ημέρας, και μοιράστηκαν σταφύλια μαζί με το αντίδωρο σε όλους τους πιστούς που παρευρέθησαν.
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael