Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ποιες είναι οι πιο συχνές παιδικές ασθένειες το καλοκαίρι



Οι λοιμώξεις και οι ασθένειες στα παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πιο συχνές από ό, τι νομίζετε. 

Οι μολύνσεις στην παραλία αλλά και οι ιώσεις, μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά στα παιδιά ανατρέποντας συχνά το πλάνο των διακοπών. Χρειάζεται ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπίσετε τις ξαφνικές αρρώστιες εν μέσω θέρους, οι οποίες τις περισσότερες φορές υποχωρούν μετά από μερικές μέρες.

Ποιες είναι αυτές:

Γαστρεντερίτιδα
Ο νοροϊός αποτελεί την πιο συχνή αιτία επιδημιών ιογενούς  γαστρεντεριτιδας σε παιδιά και όχι μόνο. Ο νοροϊός εξαπλώνεται ταχύτατα σε πολυσύχναστα μέρη, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το συχνό πλύσιμο των χεριών, ειδικά όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους.

Ωτίτιδα
Πρόκειται για λοίμωξη του εξωτερικού αυτιού που συμβαίνει όταν το νερό παραμένει παγιδευμένο στο αυτί, βοηθώντας την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα στο αυτί και πόνο. Η εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, σύμφωνα με τους Ω.Ρ.Λ, θα πρέπει να οδηγήσει τον πάσχοντα, μικρό η μεγάλο στον γιατρό που θα διαγνώσει το πρόβλημα και θα συνταγογραφήσει την καταλληλότερη θεραπεία για τη λοίμωξη. Η θεραπεία είναι απλή, με αντιβιοτικά, τα οποία χορηγούνται εύκολα με τη μορφή σταγόνων.

Κοκκύτης
Μια άλλη λοίμωξη που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη το καλοκαίρι είναι ο κοκκύτης. Είναι μια μεταδοτική βακτηριακή λοίμωξη των πνευμόνων / αεραγωγών που προκαλεί επαναλαμβανόμενα επεισόδια βήχα σε μικρά παιδιά. Ο εμβολιασμός και η καλή υγιεινή των χεριών είναι από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης.

Ηλιακό έγκαυμα
Είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζονται το καλοκαίρι. Το έγκαυμα εμφανίζεται 6-12 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο και συνοδεύεται σε αρκετές περιπτώσεις από πυρετό. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης ακολουθείται η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Ηλίαση
Αυτό συμβαίνει όταν το παιδί έχει εκτεθεί πολύ ώρα στον ήλιο, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η ηλιοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει γρήγορο σφυγμό, ναυτία, πρησμένη γλώσσα και αφυδατωμένο, ζεστό δέρμα. Προκειμένου να αποφευχθεί η ηλίαση, προσπαθήστε και κρατήστε τα παιδιά στη σκιά ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρας και βεβαιωθείτε ότι διατηρούνται ενυδατωμένα παρέχοντάς τους πολλά υγρά.


mothersblog.gr







https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael