Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό, από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη βάση για κρέπες θα φτιάξετε αλμυρές αλλά και γλυκιές κρέπες!

Υλικά
1 συσκευασία μείγμα για κρέπες
450 γραμμ. νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ζαμπόν
Γραβιέρα Νάξου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία
Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε μπολ. Προσθέτετε χλιαρό νερό στο μείγμα και παράλληλα αναμειγνύετε με το σύρμα. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε να δέσει 5-10 λεπτά.
Σε τηγάνι λιώνετε βούτυρο και το απλώνετε σε όλο το σκεύος. Με την κουτάλα σούπας ρίχνετε μια δόση από το μείγμα στο τηγάνι. Ανακινείτε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα της κρέπας. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για λίγα λεπτά. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την αναποδογυρίζετε για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες.
Στη συνέχεια μεταφέρετε την κρέπα σε ταψάκι. Τοποθετείτε από πάνω μια φέτα ζαμπόν και τρίβετε λίγη γραβιέρα Νάξου. Σπάτε στη μέση ένα αυγό και αλατοπιπερώνετε. Διπλώνετε μια μια τις άκρες της κρέπας προς τα μέσα, χωρίς να καλύψετε το αυγό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.


eleftherostypos.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael