Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ένοπλες Δυνάμεις: «Κόλαση» πυρός σε όλη την Ελλάδα -Έτοιμοι για ναυμαχία στην ανατολική Μεσόγειο

Σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα τρία Σώματα – Συνεχείς διακλαδικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις – Εντυπωσιακές εικόνες από τα πεδία βολής


Την ώρα που κλιμακώνεται συνεχώς η ένταση με την Τουρκία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, στέλνοντας μήνυμα ισχύος και αποτροπής στους προκλητικούς γείτονες.

Με τον ίδιο τον «σουλτάνο» Ερντογάν να απειλεί ακόμα και εμπόλεμη σύρραξη την Ελλάδα, το Πολεμικό Ναυτικό, η Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς στέλνουν δυναμικές απαντήσεις στο τουρκικό καθεστώς που απαιτεί μερίδιο από τον πλούτο της ανατολικής Μεσογείου.


Η αλήθεια είναι πως από το Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο, από την κρίση του Έβρου δηλαδή μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί και έχουν νιώσει για τα καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λιβύη, ούτε Συρία, ούτε Κούρδοι αντάρτες, ούτε Ιράκ. Είναι μια χώρα με πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις, με οργανωμένο και άρτια εκπαιδευμένο Στρατό και συμμαχίες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση.

Στρατιωτικές πηγές χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες ημέρες για την έκβαση της ελληνοτουρκικής κρίσης, με την Άγκυρα να μην απομακρύνει το Oruc Reis και τα συνοδευτικά σκάφη από την ανατολική Μεσόγειο και την Αθήνα να ετοιμάζεται πυρετωδώς για κάθε ενδεχόμενο.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των Κλάδων αναλύουν καθημερινά και αξιολογούν κάθε κίνηση της Άγκυρας, διαμορφώνοντας τη στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, φροντίζει παράλληλα να διατηρεί στον ύψιστο βαθμό την επιχειρησιακή ετοιμότητα και των τριών Σωμάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις, που εκτός από την εμπειρία και την εκπαίδευση που παρέχουν, τονώνουν και το ηθικό των στελεχών αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Στόχος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η Αθήνα να απαντά ταχύτατα σε κάθε πρόκληση και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους «γείτονες».

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων και με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, την εβδομάδα από 24 έως 28 Αυγούστου 2020 και σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και τω

Ο Στρατός Ξηράς πάντα πανέτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.
Κατά τη διάρκεια του συνόλου των δραστηριοτήτων, διαπιστώθηκε ο υψηλός επαγγελματισμός, η έμφαση στις λεπτομέρειες κατά την εκτέλεση όλων των ενεργειών, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα του συνόλου του προσωπικού που συμμετείχε, γεγονός που συνέβαλλε στην επίτευξη όλων των στόχων που τέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατιωτική ηγεσία σχεδιάζει αλλεπάλληλες ασκήσεις τόσο στην ανατολική Μεσόγειο και νοτίως της Κρήτης, όσο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, με τη συμμετοχή φυσικά και Μονάδων του Στρατού Ξηράς.








https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael