Θρήνος στην Ινδία: Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίου (βίντεο)Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα κατέρρευσε ένα πενταώροφο κτίριο σε μια φτωχογειτονιά στην Ινδία. Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό, ενώ στα συντρίμμια παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες άνθρωποι και έχουν ανασυρθεί άλλοι 60.

Η πολυκατοικία που είχε 47 διαμερίσματα και εκεί ζούσαν 200 άνθρωποι βρισκόταν στη βιομηχανική πόλη Μαχάντ, κοντά στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Βομβάη.

Το κτίριο κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας (24.08.2020), πιθανότατα εξαιτίας των βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες μέρες.

Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας πάνω από 60 ανθρώπους. «Ένας ένοικος είναι νεκρός και άλλοι τουλάχιστον 30 είναι παγιδευμένοι», δήλωσε ο Μπαρατσέτ Μαρούτι Γκογκαουάλ, βουλευτής που εκπροσωπεί τη Μαχάντ, πόλη περίπου 165 χιλιόμετρα από τη Βομβάη.

Κάτοικοι και αστυνομικοί έψαχναν απελπισμένα στα συντρίμμια να βρουν επιζώντες, ενώ ασθενοφόρα διακόμιζαν τραυματίες σε νοσοκομεία εν μέσω των σφοδρών βροχοπτώσεων του μουσώνα και της ανησυχίας για την πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό.

Τα αίτια της καταστροφής δεν είναι γνωστά. Ωστόσο, οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στην Ινδία, εξαιτίας της αυθαίρετης δόμησης, της χρήσης ακατάλληλων υλικών, των κακοτεχνιών ή των παραβιάσεων του πολεοδομικού κανονισμού.

Κάθε χρόνο, οι σφοδρές βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν την κατάρρευση πολλών οικημάτων που θεωρούνται επικίνδυνα.

Πάνω από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 1.161 καταρρεύσεις κτιρίων στην Ινδία το 2017, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ινδικού εθνικού μητρώου υποθέσεων ποινικής φύσης.Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters


newsit.gr
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael