Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Λαική Συσπείρωση Κοζάνης για την αναστολή Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης


Με απόφαση 5 υπουργών της κυβέρνησης αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Κοζάνης για δέκα ημέρες γιατί δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. 

Το συγκεκριμένο μέτρο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των παραγωγών, ειδικά αυτή την περίοδο που η παραγωγή είναι ανεβασμένη λόγω καλοκαιριού και ο όγκος των εμπορευμάτων δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί, δίνοντας την χαριστική βολή σε αρκετούς από αυτούς. 

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση σεβόμαστε και υπακούμε τις αποφάσεις της επιστημονικής κοινότη-τας, όμως και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης που εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλήθεια, η κυβέρνηση μήπως ξέρει τίποτα για τις πτήσεις που είναι γεμάτες μέχρι ...τα φτερά, ώστε «να μην είναι οικονομικά ασύμφορες» για τις εταιρείες; Μήπως γνωρίζει τίποτα για τα πλοία που πηγαινοέρχονται στα νησιά με πληρότητα μεγαλύτερη και από το απαράδεκτο 85%, για να μη χάσουν ούτε σεντ οι εφοπλιστές, οι οποίοι επιδοτούνται κι από πάνω; Μήπως έχει κάτι να μας πει για τα περισσότερα από 650 πρόστιμα που έχουν ρίξει οι ελε-γκτικοί μηχανισμοί σε επιβάτες των πλοίων, την ώρα που ναυτιλιακές παραμένουν ανεξέλεγκτες και «άβρεχτες», ενώ στοιβάζουν τον κόσμο στα καράβια σαν σαρδέλες και με τους άθλιους νόμους όλων των κυβερνήσεων διατηρούν μειωμένες οργανικές συνθέσεις, που σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν για να τηρούνται με επάρκεια τα αυξημένα μέτρα προστασίας; 

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι για τη νέα έξαρση της πανδημίας φταίει η «χαλάρω-ση» της ατομικής ευθύνης στην εφαρμογή των μέτρων, η προκλητικά εξωραϊσμένη εικόνα για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας, οι κάθε είδους ευφάνταστες δικαιολογίες για τις παλινωδίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα - «ακορντεόν», δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτα τις τεράστιες ευθύ-νες της, το γεγονός ότι έπαιξε και συνεχίζει να παίζει «στα ζάρια» της καπιταλιστικής κερδοφορίας μεγαλοξενοδόχων, μεταφορέων και συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων την υγεία του λαού. 

Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να πάρει εκείνα τα απαραίτητα αντισταθμιστικά μέτρα για την εξασφάλιση των εισοδημάτων των μικροπαραγωγών, οι οποίοι με μεγάλη δυσκολία προσπα-θούν να επιβιώσουν τα τελευταία χρόνια. Το μεγάλο κόστος παραγωγής, η υπέρογκη φορολογία, ο ανταγωνισμός των μεγάλων πολυκαταστημάτων που αγοράζουν όσο-όσο τα εμπορεύματα τους είναι ζητήματα που τώρα έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού. 

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε:
1.Να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική στήριξη των μικροπαραγωγών, των αγροτών αλλά και των εκθετών βιομηχανικών προϊόντων που θίγονται από τα συγκεκριμένα μέτρα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να καλύψουν το εισόδημά τους.
2.Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη για όσους μήνες χρειαστεί.
3.Την άμεση αναστολή φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για όσους μήνες χρειαστεί. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ και άλλους λογαριασμούς. 


Για τη Λαική Συσπείρωση
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Στολτίδης Νόντας
Δημαράκη Δώρα





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael