Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κεραμέως: Παράθυρο για αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς -Πως θα ξεκινήσει η νέα χρονιά



«Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές», σημείωσε η κ. Κεραμέως, ενημερώνοντας για τους όρους με τους οποίους θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, τόνισε ωστόσο ότι η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των σχολείων θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου, αφού εξεταστεί η εξέλιξη της επιστροφής των εκδρομέων.

«Παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς», σημείωσε η υπουργός.
Η κ. Κεραμέως επίσης απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς: να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Όλοι οι μαθητές στις τάξεις
Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με όλους τους μαθητές σε καθημερινή βάση κατά τη νέα σχολική χρονιά. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην Επικράτεια είναι 17 μαθητές.
«Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, τα οποία θα ελέγχονται αυστηρά για το καλό όλων μας και πρωτίστως των παιδιών μας», τόνισε.
Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όλα τα σχολεία -από νηπιαγωγεία έως λύκεια, ολοήμερα, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Χρήση μάσκας
Η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε.......


η συνέχεια στο zougla.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael