Η υφ. Παιδείας για τη χρήση μάσκας 40 λεπτών στην αίθουσα

"Η εμπειρία μας έδειξε ότι τα παιδιά προσαρμόζονται" “Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία στην καθημερινότητα της τάξης θα είναι ένα ζήτημα, αν ορισθεί η μάσκα ως προαπαιτούμενο”.

Την απάντηση αυτή έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο ΣΚΑΙ στο ερώτημα του δημοσιογράφου: 

“Είναι εύκολο ο εκπαιδευτικός να μιλά για 30-40  λεπτά στην τάξη;”

Δημοσιογράφος: Υπάρχει δυνατότητα να δοθεί στο 1.100.000 μαθητές από μία μάσκα την ημέρα;
Υφ. Παιδείας: Δεν πρέπει να κάνουμε υποθέσεις που μπορεί να προκαλέσουν
Δημοσιογράφος: Για να έχουν μία μάσκα την ημέρα οι μαθητές  έχετε τη δυνατότητα;
Υφ. Παιδείας: Μην αμφισβητεί κανείς ακόμη και αν ορισθεί η χρήση της μάσκας στα σχολεία ως απαραίτητη, ότι  μπορούμε να λειτουργούμε με ασφάλεια.
Δημοσιογράφος: Μία μάσκα την ημέρα έτσι;
Υφ. Παιδείας: Αυτό δεν θα το απαντήσω εγώ γιατί δεν είμαι γιατρός. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εμείς ως υπουργείο έχουμε λάβει  όλες τις πρόνοιες που χρειάζεται  για να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο
Δημοσιογράφος: Συμφωνείτε όμως ότι τα παιδιά δεν μπορούν να φέρνουν τη μάσκα τους από το σπίτι. Θα πρέπει να τη δίνουν τα σχολεία.
Υφ. Παιδείας: Εμείς ως υπεύθυνη κυβέρνηση θα φροντίσουμε για ο,τιδήποτε χρειαστεί για τη λειτουργία των σχολείων μάσκες, αντισηπτικά  θα το φροντίσουμε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δημοσιογράφος: Είναι εύκολο ο εκπαιδευτικός να μιλά για 30-40  λεπτά στην τάξη;
Υφ. Παιδείας: Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία στην καθημερινότητα  της τάξης θα είναι ένα ζήτημα, αν ορισθεί η μάσκα ως προαπαιτούμενο.
Έχω διδάξει στην τάξη. Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι μπαίνουν νέες συνθήκες στην καθημερινότητα, όπως και τώρα νέα παιδιά  δουλεύουν φορώντας  τη μάσκα. Ας δούμε τι θα ορισθεί. Ας δούμε πως θα τα πάει η χώρα μας στην κρίσιμη αυτή περίοδο και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο που να επιτυγχάνεται και η μαθησιακή διαδικασία αλλά και το πρακτικό ζήτημα. Η εμπειρία μας έδειξε ότι τα παιδιά προσαρμόζονται.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει σκέψη να γίνονται τεστ για τον Κορωνοιό στα σχολεία;
Υφ. Παιδείας: Είναι κάτι που δεν το έχουμε συζητήσει.


ΠΗΓΗhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael