Υποβολή δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτων στους Δήμους έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020


Ο Δήμος Βοΐου υπενθυμίζει στους δημότες του ότι η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποβολή δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτων στους Δήμους λήγει την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Η ρύθμιση για τη δήλωση των τετραγωνικών στους Δήμους αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν τα έχουν δηλώσει ή έχουν δηλώσει μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, κ.α. σε νόμιμα κτίρια ή τακτοποιημένα αυθαίρετα. 

Εάν δεν δηλωθούν τα σωστά τετραγωνικά μέτρα, μετά τη λήξη της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα ισχύσουν ξανά οι προηγούμενες διατάξεις που προέβλεπαν αναδρομικές οφειλές με πρόστιμα, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν είτε όταν αρχίσουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ με τα στοιχεία του Ε9, στα οποία έχουν πλέον πρόσβαση οι ΟΤΑ της χώρας, είτε όταν ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ή οι κληρονόμοι του ζητήσουν πιστοποιητικό μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση, γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς του ακινήτου. 

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα ή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.
1. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για αυτοπρόσωπη υποβολή δικαιολογητικών: Έντυπο Ε9 (με αναγραφόμενο τον αρ. παροχής ηλεκτ/κού ρεύματος) και αντίγραφο λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.
2. Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ , μέσω των στοιχείων πρόσβασης στο TAXISnet.
Οι ιδιοκτήτες που θα προβούν σε διορθώσεις χρεώνονται μόνο με τα ποσά δημοτικών φόρων και τελών τα οποία αναλογούν στα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.
Αφορούν στη χρονική περίοδο από την 1-1-2020 και θα απαλλαγούν από την πληρωμή των προστίμων. Αρμόδιοι υπάλληλοι:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ
Σιάσιου Μαλαματή τηλ. 2465350137
ΝΕΑΠΟΛΗ
Πάντου Μιχαήλ τηλ. 2468350216
ΤΣΟΤΥΛΙ
Χατζιόπουλος Αριστοτέλης τηλ. 2468350116https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael