Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εντυπωσιακή διάσωση ορειβάτη που ήταν σχεδόν 2 ημέρες σε φαράγγι στην Σαμοθράκη




Ένας Ισπανός ορειβάτη; εγκλωβίστηκε στο φαράγγι Γυάλι της Σαμοθράκης και παρέμεινε εκεί επί σχεδόν δύο ημέρες! Η βοήθεια ήρθε από τον ουρανό και συγκεκριμένα από ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Ισπανός έκανε ορειβασία μαζί με ένα φίλο του, όταν το βράδυ της Πέμπτης, έπεσε σε βράχο από ύψος σχεδόν 10 μέτρων.

«Ήταν θαύμα που ζούσε αυτός ο άνθρωπος μετά από τέτοια πτώση. Ζητήσαμε τη συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ και μετά από πορεία 10 ωρών τους εντοπίσαμε στον 6ο καταρράκτη. Ήταν σε πλήρη εξάντληση και αφυδατωμένος» είπε στην ΕΡΤ ο διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, Παντελής Θεοφανίδης.

Η ιστορία είναι σαν κινηματογραφική ταινία. Ο φίλος του Ισπανού, ένας Ελληνοδανός, προσπάθησε να βρει έναν άλλο ορειβάτη καθώς δεν είχε σήμα στο κινητό του τηλέφωνο. Βρήκε έναν Έλληνα, ο οποίος έδωσε τις συντεταγμένες τους, μέσω του κινητού, στο 199 της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο κλήθηκε Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά λόγω του ιδιαίτερα δύσβατου σημείου και επειδή άρχισε να σκοτεινιάζει, ήταν αδύνατος ο άμεσος απεγκλωβισμός τους.

Η διάσωση τελικά πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από τους άνδρες της Πολεμικής αεροπορίας. Ο Ισπανός τουρίστας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.




newsit.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael