Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Φωτιά στην Μάνη: Βελτιωμένη η κατάσταση – 2 τα ενεργά μέτωπα – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα



Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι Πυροσβέστες για να μην επεκταθεί και άλλο η μεγάλη φωτιά στην ανατολική Μάνη.

Σύμφωνα με την εικόνα από την πυροσβεστική το πρωί της Κυριακής δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες παλεύουν από εδάφους και από αέρος με τις εστίες που υπάρχουν στην καμμένη περιοχή.

Η μάχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Μάνη δίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.
Κατά την διάρκεια της νύχτας πάνω από 150 πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή έδωσαν μάχη για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και σπίτια αλλά και να μην επεκταθεί το μέτωπο. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), ενώ από τα μεσάνυχτα έχουν κοπάσει οι άνεμοι και έτσι ήταν καλύτερη η εικόνα της φωτιάς.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, όμως, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων στα επίπεδα των 5-6 μποφόρ.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν συνολικά πέντε οικισμοί (Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι).

Ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δέχτηκαν πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και σε τοποθεσίες κοντά στα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που καίνε στην περιοχή Λαγκαδά.

Οπως φαίνεται από το Βαθύ.... Μάνη.
Δημοσιεύτηκε από Vertha Efthymiadou στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020
Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση του 112 αναφέρει: « Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 22-08-2020 21:45. Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. 
Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies»

Αποχώρησαν τουρίστες
Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν αποχωρήσει ήδη αρκετοί τουρίστες που περνούσαν τις ημέρες τους στην Ανατολική Μάνη, τερματίζοντας νωρίτερα τις διακοπές τους.
Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, ενώ έχουν καεί πολλές εκτάσεις με ελιές. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.


EleftherosTypos.gr




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael