Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανακοίνωση βάσεων 2020: Αυτή είναι η πιο πιθανή ημερομηνία


Πλησιάζει η ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τις Πανελλήνιες του 2020, με τους υποψήφιους να περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέφερε φέτος η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η καθυστέρηση της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, λόγω του κορωνοϊού η ανακοίνωση των βάσεων δεν φαίνεται να καθυστερεί, σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Έτσι, μετά τις 20 Αυγούστου αναμένονται οι ανακοινώσεις των βάσεων, δίνοντας ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 28 Αυγούστου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αν και, όπως αναφέρεται, ενδεχομένως να ανακοινωθούν την 1η Σεπτέμβρη. Την ημερομηνία επηρεάζει και ο χρόνος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις σχολές του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Πού θα κινηθούν φέτος οι βάσεις των σχολών
Για πρώτη φορά αναμένουμε τμήμα Ιατρικής Σχολής της χώρας να «πέσει» στην κλίμακα των 17.000 μορίων ως χαρακτηριστικό μιας χρονιάς με πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Πέρυσι, η τελευταία Ιατρική της χώρας, εκείνη της Αλεξανδρούπολης, απαίτησε 18.123 μόρια για την εισαγωγή στα προγράμματά της, ενώ την εφετινή χρονιά αναμένεται να «κατρακυλήσει» κάτω από τα 18.000 μόρια και να δούμε μπροστά της το «17».
Συγκεκριμένα και ανά επιστημονικό πεδίο, όπως εξηγεί στο «Βήμα» ο εκπαιδευτικός και αναλυτής των στοιχείων των βάσεων Γιώργος Χατζητέγας, στο 1ο επιστημονικό πεδίο τα στατιστικά και η κλιμάκωση των μορίων των εφετινών βαθμολογιών δείχνουν γενική πτώση βάσεων που θα είναι πολύ μικρή στα περιζήτητα τμήματα αλλά θα αυξάνεται και θα φθάνει τα 500 μόρια στις μεσαίες σχολές των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Την κίνηση αυτή επιβεβαιώνουν και τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στα Αρχαία Ελληνικά, στην Ιστορία αλλά και στην Κοινωνιολογία.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών Επιστημών επίσης αναμένεται πτώση της τάξεως των 150 – 250 μορίων στα περιζήτητα τμήματα. Πιο εντυπωσιακή θα είναι η πτώση κάτω από τα 11.000 μόρια, με αποτέλεσμα να δούμε περιφερειακά τμήματα με εξαιρετικά χαμηλές βάσεις εισαγωγής. Η Χημεία εδώ έφερε περισσότερους υποψηφίους με γραπτά κάτω από τη βάση, αν και σε Φυσική και Μαθηματικά οι επιδόσεις ήταν καλύτερες από πέρυσι στους «πρώτους» των υποψηφίων.
Αναφορικά με στο 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών υγείας, η Βιολογία ρίχνει τις βάσεις επίσης. Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση των Ιατρικών Σχολών, η οποία θα υπερβεί τα 600 μόρια σε περιφερειακά τμήματα Ιατρικής. Η πτώση αυτή θα είναι αισθητή σε όλα τα περιζήτητα τμήματα του πεδίου, ενώ όλα δείχνουν ότι θα δούμε και Ιατρική Σχολή στην κατηγορία των 17.000 μορίων. Τέλος, στο 4ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται μια μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και αυξομειώσεις ή άνοδος σε τμήματα μεσαίας βαθμολογίας. Θα έχει ενδιαφέρον ωστόσο η κίνηση των κοινών σχολών μεταξύ 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου.


e-dimosio.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael