Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βόϊο: Σύμβαση Πανεπιστημίου και Δήμου για αξιοποίηση προγραμμάτων


Σε  προγραμματικές συμβάσεις  με   Δήμους της  Δυτ. Μακεδονίας, προχωρά το Πανεπιστήμιο  Δυτ. Μακεδονίας, παρέχοντας την τεχνογνωσία του και στο θέμα των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, κάτι το οποίο ήδη υλοποιείται με το Δήμο Βοϊου και αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει επίσημα  και με το Δήμο Σερβίων της Π.Ε Κοζάνης.
 
Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης  του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και του  Δήμου Βοϊου, πραγματοποιήθηκε ειδική  εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή  στη   Σιάτιστα και όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο καθηγητής του τμήματος  χημικών μηχανικών  και Διευθυντής  του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, Κώστας  Τσανακτσίδης, «είναι μία κίνηση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου  Δυτ. Μακεδονίας, το οποίο διερεύνησε τις τοπικές ανάγκες και χωρίς να υποκαθιστά κανέναν, παρουσίασε τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, να υλοποιηθούν συγκεκριμένες  δράσεις σε 9 τομείς που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής».

Προσδιορίζοντας τους τομείς  στους οποίους ήδη κινείται  το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας με το Δήμο Βοϊου, ο κ. Τσανακτσίδης ανέφερε μεταξύ άλλων το φυσικό αέριο, την γεωθερμία , την αγροδιατροφή, τον πολιτισμό και το υδρογόνο με το ΕΚΕΤΑ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «ήδη έχουν εγκριθεί ορισμένες δράσεις στο πλαίσιο αυτών των 9 τομέων, ενώ σε άλλες έχουν υποβληθεί  οι σχετικοί φάκελοι».


ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης 





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael