Πόσο θα μειωθεί ο ΦΠΑ - Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ
Τη σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από το 24% στο 20% και από 13% σε 10% σε βάθος τριετίας επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να τονωθεί η κατανάλωση και αυξηθεί και η φορολογική συμμόρφωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", η κυβέρνηση υπολογίζει το τουριστικό πακέτο συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης να έχει συντελεστή 10% κάτι που υπολογίζεται να κάνει ανταγωνιστικότερη τη χώρα. Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο του 2005 όπου ο συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε από το 18% στο 19% έχουν γίνει δεκάδες προσαρμογές και μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό στον κανονικό συντελεστή και αντίστροφα.

Η μείωση του ΦΠΑ βρισκόταν στους αρχικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης η οποία στόχευσε στη μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το 24% στο 225% και από 13% στο 11% . Πλέον εξετάζει την περαιτέρω μείωση μείωση στο 20% και στο 10% όπως προαναφέρθηκε και εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιστρέψουν .Όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ θα συνοδευτεί από την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κανονιστικών αποφάσεων και κινήτρων για τους φορολογούμενους .Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το σύνολο της οικονομίας θα υποχρεωθεί να διαθέτει μηχάνημα POS, ενώ ταυτόχρονα μέτρα τα οποία “πάγωσαν “εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης θα ξανά βγουν από το συρτάρι όπως των κινήτρων (λοταρία κλπ).enikonomia.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael