Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πώς σερβίρουμε κρασί το καλοκαίρι;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από ένα τέλεια παγωμένο ποτήρι κρασί το καλοκαίρι. Τι πρέπει, όμως, να ξέρουμε σύμφωνα με τους ειδικούς του krasiagr.com
 
Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, δεν υπάρχει «σωστός» ή «λάθος» τρόπος για να σερβίρετε το κρασί. Ο τρόπος που σας αρέσει είναι ο καλύτερος τρόπος! Αλλά αν αναρωτιέστε πώς είναι καλύτερο να σερβίρετε κρασί μια πολύ ζεστή ημέρα, πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω.

Πρώτα απ 'όλα, μην περιορίζετε την γκάμα των κρασιών σας. Φυσικά, τα λευκά κρασιά και τα ροζέ είναι αγαπημένες καλοκαιρινές επιλογές, αλλά δεν είναι τα μόνα κρασιά που μπορείτε να απολαύσετε όταν έχει ζέστη. Στην πραγματικότητα, το ελαφρά δροσισμένο κόκκινο κρασί είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού. Φυσικά δεν πρέπει να σταματήσετε να πίνετε κόκκινο κρασί μόνο και μόνο επειδή αλλάζει η σεζόν! Απλώς επιλέγετε μια ελαφρύτερη ποικιλία όπως το Pinot Noir.
Αν δεν έχετε όρεξη για κόκκινο κρασί, υπάρχει και το λευκό που φτιάχτηκε για ζεστό καιρό! Το αναζωογονητικό Μοσχοφίλερο, μια κρυστάλλινη Μαλαγουζιά, μια Κυδωνίτσα κ.ά. είναι ξεκάθαρες επιλογές για το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου για να δοκιμάσετε ένα νέο λευκό κρασί, αρκεί να ψύξετε το μπουκάλι ανάμεσα στα σερβιρίσματα για να αναδείξετε τις ελκυστικές αρωματικές νότες σε κάθε ποτήρι.

Αν είστε λάτρης του κόκκινου κρασιού, το ροζέ είναι μια φανταστική επιλογή για το καλοκαίρι. Το ροζέ δεν είναι μόνο νόστιμο επειδή έχει νότες μούρων και λουλουδιών, αλλά είναι και υπέροχο στο ποτήρι. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το κόκκινο κρασί σερβίρεται καλύτερα λίγο παγωμένο. Εάν δεν έχετε χρόνο να ψύξετε το κρασί σας πριν το σερβίρετε, μην πανικοβληθείτε -θα εξακολουθεί να είναι απολαυστικό, ειδικά αν το αφήσετε να αναπνεύσει. Το κόκκινο κρασί τελειοποιείται στα δροσερά κελάρια της Ευρώπης, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατά μέσο όρο περίπου 14-18 βαθμούς Κελσίου, επομένως είναι λογικό ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η βέλτιστη θερμοκρασία για να σερβίρεται ένα κόκκινο κρασί. Σε αυτή τη θερμοκρασία, τα κόκκινα θα είναι έντονα και φρέσκα και θα μπορείτε να δοκιμάσετε πληρέστερα όλες τις νότες τους.
Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να κρυώσει γρήγορα. Απλώς βάλτε ένα μπουκάλι -από θερμοκρασία δωματίου- στο ψυγείο για 15-30 λεπτά πριν το σερβίρετε ή βυθίστε το σε μια σαμπανιέρα με πάγο και νερό για 10-15 λεπτά. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε. Αν το κρασί σας παγώσει πολύ, θα χάσει τις πιο ευαίσθητες νότες γεύσης.
Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα ποτήρια που θα σερβίρετε το κρασί είναι καθαρά και δεν είναι ακόμη ζεστά από το πλύσιμο. Αν σκοπεύετε να πίνετε συχνά κρασί το καλοκαίρι, ένα μικρό ψυγείο κρασιού μπορεί να είναι μια πολύ βολική επένδυση.

Θερμοκρασίες σερβιρίσματος
Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί είναι στα καλύτερά του όταν σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 15-18°C  (59–64 βαθμούς Fahrenheit). Εξαιρούνται τα Lambrusco, τα νεαρά Beaujolais ή τα Gamay και άλλα ελαφρά κόκκινα όπως π.χ. νεαρά Αγιωργίτικα δεξαμενής που θα πρέπει να είναι δροσερά -γύρω στους 12-15°C. Μετρίου σώματος ερυθρά στους 14-16°C.


Λευκό κρασί
Το λευκό κρασί σερβίρεται πιο συχνά παγωμένο σε βαθμούς κάτω από τους 10°C, αλλά κι εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις-ειδικά για τα λευκά με γεμάτο σώμα. Όσο πιο περίπλοκο και πιο γεμάτο είναι ένα λευκό κρασί, τόσο πιο ζεστό πρέπει να σερβίρεται κάπου μεταξύ 10 και 13°C. Τα γλυκά λευκά και τα ελαφριά τραγανά βγάζουν τον καλύτερό τους σε θερμοκρασίες γύρω στους 6-10°C.


Ροζέ
Σε γενικές γραμμές τα ροζέ πρέπει να παγώνονται όσο και τα λευκά κρασιά— 7–10°C.


Αφρώδεις οίνοι και σαμπάνιες
Παγώστε τα στην πόρτα του ψυγείου και σερβίρετέ τα στην καλύτερη εκδοχή τους μεταξύ 6-10°C , ανάλογα με τον τύπο και το vintage της σαμπάνιας.


Κρασί για επιδόρπιο
Τα περισσότερα από τα γλυκά κρασιά σερβίρονται παγωμένα 6-8°C, εκτός από τα Tawny Port & γλυκά Sherries: 12-16°C, Sweet Madeira & Vintage Port: 16-20°C.


Επίσης:
  • το Μεταλλικό νερό σερβίρεται στους 6-8°C.
  • Οι Draught & Bottled Lager beer 9-11°C
  • Draught Bitter beers 12-14°C
  • Brown Ales and Stouts 15-18°C


krasiagr.com

clickatlife.gr
*Αναδημοσίευση 2020

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael